1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars 'Şehir Stadı'nın Bitmeyen İnşaatı
Marketlere Karşı Birleşin ÇAĞRISI

Marketlere Karşı Birleşin ÇAĞRISI

Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Adem Burulday, esnafların en büyük sıkıntısının büyük marketler olduğunu söyleyerek, birleşme çağrısında bulundu.

A+A-

Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Adem Burulday, esnafların en büyük sıkıntısının büyük marketler olduğunu söyleyerek, birleşme çağrısında bulundu.

Burulday sözlerine Kurban Bayramı ve Van depremiyle başlayarak, “Öncelikle Kurban Bayramı’nın bütün İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum. Van’da meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum.” dedi.

Burulday, esnafın sıkıntılarına değinerek, “Tamamıyla sıkıntılar yok demek yanlış olur ama esnaflarımızın durumu gayet iyi. Büyük marketlerin küçük esnafları ezmesinden kaynaklanan bir sıkıntımız var. Bu durumda da esnafımızı görev düşüyor bu görev ise esnaflarımızın birleşmesidir. Esnaflarımız birleşerek görsel açıdan daha güzel şeyler yapmalıdırlar.” diye konuştu.
Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliğine kayıt dışı esnafların olduğunu da hatırlatan Burulday, “Esnaflarımız gidip vergi dairesine kayıt oluyor ama Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği’ne kaydı yok. Biz buna yönelik bir çalışma sürdürüyoruz ve inşallah bu sorunu bayramdan sonra daha dikkatli takip ederek çözeceğiz. Esnaflarımızdan istediğimiz tek bir şey var, basit usulde olan esnaflarımızın bir an önce esnaf odalarında beyannamelerini vermelerini istiyoruz. Esnaf ve Sanatkarlar Odası onların odalarıdır. Esnaflarımız gidip de 300 TL, 400 TL defter tasdiki için niye para veriyorlar, biz görüşeceğiz ve 50 TL karşılığında bunları yapacağız yıl sonuna. Basit usulde olan esnaflarımız mutlaka beyannamelerini Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliğine versinler, gerçek usulde olan esnaflarımızınkini zaten muhasebeciler tutuyor. Bakkal, berber gidip Ticaret Odası’na kayıt yaptırmış, ustalık belgesini burası istediği için gidip oraya kayıt olmuşlar onlar da yapmış bu anda Ticaret Odası’na kayıtlı olan esnaflarımız var. Bu aslında yanlıştır çünkü tacir-tüccar ayrılması lazım. Eğer tacir-tüccar ise gelip buraya kayıt olmaz gidip ticaret odasına kayıt yaptıracaktır ama eğer esnaf sicile kayıt olacaksa mutlaka Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliğine gelip siciline kayıt olması gerekmektedir.” dedi.
Burulday ayrıca, 2011 yılında Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliğine kayıtlarda ciddi bir artış olduğunu ifade ederek, “Bunun yanı sıra kaydını kapatan esnaflarımızda mevcut. Kaydını kapatan esnaflarımız ise emekliye ayrılan veya işi tamamıyla bırakmak isteyen esnaflarımızdır. Yeni işyeri açan gençlerimiz de var. İş-Kur’un düzenlediği Girişimcilik Kursları açıldı ve biz de destek olduk. Onlarla ilgili de bir çalışmamız var 27 milyar hibeyle kursların sonucunda kursiyerler belgelerini aldılar mı yeni işletmelerin de artması bekleniyor.” şeklinde konuştu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.