1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. Malatya'da Art Arda 5,2 ve 4,7 Şiddetinde Depremler Meydana Geldi
Malatya'da Art Arda 5,2 ve 4,7 Şiddetinde Depremler Meydana Geldi

Malatya'da Art Arda 5,2 ve 4,7 Şiddetinde Depremler Meydana Geldi

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde saat 17.46'da 5.2 büyüklüğünde ve ardından 4.7 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.

A+A-

Malatya peş peşe 2 depremle sarsıldı. Malatya'nın Battalgazi ilçesinde ilk deprem saat 17.46'da 5.2 büyüklüğünde meydana geldi. Yaklaşık 3 dakika sonra 4,7 büyüklüğünde bir sarsıntı daha gerçekleşti.

5,2 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

AFAD, merkez üssü Malatya'nın Battalgazi ilçesi olan 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi.

3 DAKİKA SONRA 4,3 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREM DAHA

5,2'lik depremin ardından yaklaşık 3 dakika sonra saat 17.49'da 4,7 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

OLUMSUZ BİR DURUM YOK

Malatya Valisi Ersin Yazıcı ise yaptığı açıklamada şu anda olumsuz durum ihbarı almadıklarını belirtti. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güler, yıkım ve can kaybı bilgisi olmadığını belirtti.

"AĞIR HASARLI BİNALARDAN UZAK DURUN"

Vali Yazıcı, "Ağır hasarlı binalardan herkes uzak dursun. Şu ana kadar olumsuz bir durum yok. Vatandaşlarımız sakin olsun." dedi.

BAKAN YERLİKAYA: SAHA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Malatya ili Battalgazi ilçesinde 5,2 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun" açıklamasında bulundu.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.