1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Ticaret Bakanı Ömer Bolat Kars'ta
Mahmut Alınak’tan ‘Tutanak’ Suç Duyurusu

Mahmut Alınak’tan ‘Tutanak’ Suç Duyurusu

Mahmut Alınak hakkında "gerçeğe aykırı" tutanak tuttukları iddiasıyla 2 polis hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 

A+A-

Mahmut Alınak hakkında "gerçeğe aykırı" tutanak tuttukları iddiasıyla 2 polis hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Mahmut Alınak, "Mehmet Tunç ve Bêkes" adlı kitabında "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla açılan davanın ilk duruşmasına katılmadığı gerekçesiyle çıkarılan yakalama kararı üzerine dün (14 Ocak) Kars Adliyesine giderek, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla İstanbul 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne ifade vermişti. 

TUTANAKLARA İTİRAZ ETTİ

İfade öncesi hazırlanan tutanakta Alınak'ın İnfaz Büro önünde "yakalandı" ibaresi nedeniyle hazırlanan evrakı imzalamadığı belirtildi.

Alınak’ın ikinci tutanağa da "gerçeğe aykırı" olduğu gerekçesiyle muhalefet şerhi koyduğu ve tutanakları hazırlayan 2 polis hakkında "Resmi bir evrakı gerçeğe aykırı düzenlemek" ve "görevi kötüye kullanmak" gerekçeleriyle Kars Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu bildirildi.

Alınak ayrıca, görüntü kayıtları ve tanıkların dinlenip incelenmesini isteyerek, ilgili polis memurlarının soruşturma süresince açığa alınması ve kamu davası açılarak cezalandırılmasını istediği de belirtildi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler