Mahir Ünal ‘Görevinden’ İstifa Etti

Mahir Ünal ‘Görevinden’ İstifa Etti

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Grup Başkanvekilliği görevinden istifa ettiğini duyurdu.

A+A-

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Grup Başkanvekilliği görevinden istifa ettiğini duyurdu.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; AK Partili Mahir Ünal, bugün sosyal medyadan yaptığı açıklama ile Grup Başkanvekilliği görevinden istifa etti.

Ak Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş Uluslararası 8. Kitap ve Kültür Fuarı'nda yaptığı konuşmada "Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye'de yaşanmıştır. Mesela Fransız devrimi her şeyi yıkmıştır ama lügate dokunmamıştır. Yine en sert devrimlerden bir tanesi Mao'nun Çin kültür devrimidir. Lügate dokunmamıştır. Ama maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet ; bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir" demişti.

TEPKİLERİN ODAĞINA OTURDU

Bu açıklamalar sonrası sosyal medyada başlayan tepkilere siyasi partiler de katıldı. MHP lideri Devlet Bahçeli, İYİ Parti lideri Meral Akşener ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra AK Partili isimler de tepkilere katıldı.

GÖREVİMDEN AFFIMI TALEP ETTİM

Ünal, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla AK Parti'deki Grup Başkan Vekilliği görevini bıraktığı açıkladı. Paylaşımında Ünal, "Bugün itibarıyla Grup Başkan Vekilliği görevimden affımı talep ettim. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a bugüne kadarşahsıma duyduğu güven ve verdiği sorumluluklar için müteşekkirim. Kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım" ifadelerini 

mahir-unal.jpeg

İKİNCİ KRİZ

Kulislerde AK Parti'de ikinci bir Cahit Özkan krizi yaşandığı ve Mahir Ünal'ın da görevden alınabileceği konuşuluyordu. 

Geçtiğimiz Mayıs ayında 15 Temmuz'un finansörü olarak gösterilen Birleşik Arap Emirlikleri'yle ilgili "Baktı ki Türkiye'ye diz çöktüremiyor, teslim oldu" yorumunu yapan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan sözlerinin kriz çıkarması sonra görevden alınmıştı.

YERİNE ÖZLEM ZENGİN GETİRİLDİ

AK Parti'de Mahir Ünal'dan boşalan Grup Başkanvekilliği görevine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat milletvekili Özlem Zengin getirildi. Zengin, Temmuz 2018-Mart 2021 arasında da aynı görevi yürütmüştü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.