1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Adaylığına Gurbetçilerden Tam Destek
Lübnan Başbakanı Hariri İstifa Etti

Lübnan Başbakanı Hariri İstifa Etti

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, hükümetinin istifasını Devlet Başkanı Michel Aoun'a sunmak için Baabda'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayına gideceğini söyledi.

A+A-

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, istifa ettiğini duyurdu. Hükümete yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Hariri, Lübnan'da 13 günden beri devam eden hükümet karşıtı protestoları sona erdirecek çözüm yolları için istişare görüşmelerini aralıksız sürdürüyordu.

Hariri, ülkedeki gösteriler üzerine 21 Ekim'de ekonomik krizi hafifletmek amacıyla bir reform paketini Bakanlar Kurulu'nun onayından geçirmişti.

Hariri, 2020 bütçesinin hiçbir vergi içermemesinin yanı sıra bakan ve milletvekili maaşlarının yüzde 50 düşürülmesi, Enformasyon Bakanlığı ile bazı kamu kurumlarının kapatılması, yoksul aileler ile konut kredisine ek kaynak ayrılması gibi bir dizi karar alındığını açıklamıştı.

Lübnan'da yaklaşık iki haftadır devam eden protestolarda eylemciler suçladıkları hükümetin istifasını talep ediyor.

Hükümetin söz konusu reform paketine rağmen yurttaşlar eylemlerini sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.