1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. Lice'de Çocuğa İşkence: 3 Polis Tutuklandı
Lice'de Çocuğa İşkence: 3 Polis Tutuklandı

Lice'de Çocuğa İşkence: 3 Polis Tutuklandı

Diyarbakır Lice'de 14 yaşındaki çocuğa işkence ettiği iddiasıyla gözaltına alınan 5 polisten 3'ü çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

A+A-

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 21 Mart Newroz günü 14 yaşındaki Y.D. isimli çocuğa işkence ve kötü muamelede bulundukları iddiasıyla bugün (26 Mart) gözaltına alınan 5 polisten 3'ü çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı. 

3 POLİS TUTUKLANDI 

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; tutuklama kararını duyuran Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, 3 polisin "kasten yaralama" suçundan tutuklandığını, 2 polisin ise serbest bırakıldığını söyledi. Eren, suçun "işkence suçu" kapsamında olduğunu belirtti.

a75b741e-9218-4386-9848-a256a0ad1667.jpeg

VALİLİKTEN AÇIKLAMA 

Diyarbakır Valiliği de konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı. 

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Bazı basın yayın organlarında yer alan Lice ilçemizde gerçekleştirilen nevruz etkinliklerinde, 5 personelimizin, 14 yaşındaki bir çocuğun ölümüne sebebiyet verdiği yönündeki iddialar, çarpıtmadır ve provokasyon amacı taşımaktadır. 21 Mart 2023 tarihinde, 14 yaşındaki Y. D. isimli darba maruz kalan çocuk, il merkezindeki bir hastaneye başvurmuş; tedavisinin ardından bir gün sonra taburcu edilmiştir.

Olayla ilgili Lice Cumhuriyet Savcılığınca aynı gün soruşturma başlatılmış, 25 Mart 2023 tarihinde, Lice İlçe Emniyet Amirliği emrinde görevli bir komiser ve dört polis memuru gözaltına alınmış, ardından adli mercilere sevk edilmiştir. Ayrıca, söz konusu 5 personel görevden uzaklaştırılmış ve haklarında idari soruşturma başlatılmıştır. Olay tüm yönleri ile soruşturulmaktadır."

Öte yandan mağdur çocuğun Lice Jandarma Komutanlığı'na teşhis için çağrıldığı ve savcı huzurunda kendisine işkence yaptığını iddia ettiği 3 polisi teşhis ettiği kaydedildi.

OLAY / Diyarbakır Lice'de 14 yaşındaki Y.D., Newroz günü dört polis tarafından bir araca bindirilerek işkence edilip, daha sonra elleri ve ayakları bağlanarak kuytu bir yere atıldığı iddia edilmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.