1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Beton Pompası'nı Vinçle Çatıya Taşıdılar
Leyla Güven’in Açlık Grevi 102’nci Gününde

Leyla Güven’in Açlık Grevi 102’nci Gününde

Leyla Güven'in açlık grevi eylemi 102'nci gününe girerken, cezaevlerindeki açlık grevleri de devam ediyor.

A+A-

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in, PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması talebiyle Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde 8 Kasım 2018 tarihinde başlattığı ve 25 Ocak’ta tahliye edildikten sonra da evinde sürdürdüğü süresiz-dönüşümsüz açlık grevi 102’nci gününe girdi.

Güven’in, açlık grevi devam ederken 12 Ocak'ta Abdullah Öcalan kardeşi Mehmet Öcalan'la görüştürüldü. Görüşme sonrası Güven, Öcalan’ın kardeşiyle bir defaya mahsus olarak görüştürülmesinin tecridin kalkması anlamına gelmediğini, tecrit kalkana kadar açlık grevini sürdüreceğini söyledi.

Avukatlarının, 25 Ocak’taki duruşmaya protesto amaçlı katılmadığı duruşmada Güven tahliye edildi. Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nden ambulansla Bağlar ilçesine bağlı Bağcılar mahallesindeki evine götürülen Güven, açlık grevini burada sürdürmeye başladı.

TIBBİ MÜDAHALEYİ REDDETTİ

Açlık grevinde geçirdiği zamanın ilerlemesi nedeniyle sağlık sorunları artan Güven, 13 Şubat’ta kusma ve göğüs sıkışması, nefes alıp vermede zorlanma ve aşırı dikkat dağınıklığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Bilincinin geçici olarak kapanmasıyla hastaneye kaldırılan Güven, kendine geldiğindeyse tıbbi müdahaleyi reddetti. Güven, müdahaleyi reddetmesinin ardından tekrar evine götürüldü.

Güven, eyleminin 100’üncü gününde verdiği mesajda, "Beni ayakta tutan cezaevlerindeki direniş ve kadınların öncülüğünde devam eden direnişleridir" dedi ve sessiz kalanları da şu sözlerle eleştirdi: "Beni bu eylem karşısında sessiz kalanlar öldürür. Bu eylem toplum için sınavdır. Bu sınavı atlatamayanlar yarın da ‘biz hak savunucusuyuz, insanız’ diyemeyecekler."

Güven’in Bağcılar mahallesindeki evinin önünde polis ablukası da devam ediyor.

TUTUKLULARIN AÇLIK GREVİ DEVAM EDİYOR

Güven ile aynı taleple cezaevlerinde ilk grubun başlattığı açlık grevi eylemi 64, HDP Hewlêr Temsilcisi Nasır Yağız'ın eylemi 89, Fransa'nın Strasbourg kentindeki 14 eylemcinin 63, Galler'de İmam Şiş'in 63, Maxmur'da İştar Meclisi Üyesi Fadile Tok'un eylemi 29, DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve HDP eski Hakkari Milletvekili Selma Irmak'ın eylemi ise 34'üncü gününe girdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler