1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. KDP'den Flaş Karar... Parlemento Seçimlerine Katılmayacağız!
Lavrov: İdlib’de Esad’ın Zaferi Kaçınılmaz

Lavrov: İdlib’de Esad’ın Zaferi Kaçınılmaz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’de Esad’ın ordusunun İdlib’deki zaferinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

A+A-

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’de Esad’ın ordusunun İdlib’deki zaferinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

PolitiKARS’ın euronews’den derlediği habere göre, “56. Münih Güvenlik Konferansı"nda konuşan Lavrov, İdlib’de Esad’ın saldırılarına da atıfta bulundu ve “Terörle mücadelede zafer kaçınılmaz.” dedi.

Lavrov, “ABD, IŞİD’i ortadan kaldırdığını duyurdu ancak çok başlı yılan geri döndü.” ifadesini kullandı.

Lavrov, ülkesinin Türkiye ile iyi ilişkiler içinde olduğunu ancak bazı konularda Moskova ve Ankara arasında görüş ayrılığı yaşandığını ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanı, “Türkiye ile iyi ilişkilerimiz var ancak her konuda aynı fikirde olduğumuz anlamına gelmez. Hiçbir ülke arasında bütün konularda tam bir görüş birliği olması imkansız.” dedi.

Bu arada Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Lavrov ile "56. Münih Güvenlik Konferansı"nda bir görüşme gerçekleştirdi.

Çavuşoğlu, Lavrov ile görüşmesinin ardından Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Lavrov ile faydalı bir görüşme yaptıklarını kaydeden Çavuşoğlu, "Pazartesi günü heyetlerimiz Moskova'da bir araya gelecek. Bu görüşmelerden sonra tekrar durum değerlendirmesi yapma konusunda mutabık kaldık." ifadelerini kullandı.

Türkiye ve Rusya arasında Suriye’de İdlib’in silahsızlandırılması ve Esad’ın ordusunun saldırıları konusunda son dönemde ciddi görüş ayrılıkları yaşanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.