1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. Kuzey Marmara Otoyolu'nda Zincirleme Kaza, '10 Ölü 59 Yaralı'
Kuzey Marmara Otoyolu'nda Zincirleme Kaza, '10 Ölü 59 Yaralı'

Kuzey Marmara Otoyolu'nda Zincirleme Kaza, '10 Ölü 59 Yaralı'

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sakarya kesiminde 7 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 10 kişi yaşamını yitirdi, 7'si ağır 59 kişi yaralandı.

A+A-

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sakarya mevkiinde 7 aracın karıştığı kazada 10 kişi öldü, 7'si ağır 59 kişi yaralandı. Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, yaralıların hastanelere naklinin gerçekleştirildiğini ve ekiplerin bölgedeki çalışmasının sürdüğünü belirtti.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sakarya kesiminde 7 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 10 kişi yaşamını yitirdi, 7'si ağır 59 kişi yaralandı.

kaza-015.jpg

PolitiKARS'ın haber sitelerinden derlediği bilgiye göre, saat 04.30 sıralarında otoyolun İstanbul yönü Dağdibi mevkisinde aralarında 3 otobüs ve bir TIR'ın da bulunduğu 7 araç henüz belirlenemeyen nedenle zincirleme kaza yaptı.

YOL TEK ŞERİTTEN ULAŞIMA AÇILDI

Kaza nedeniyle otoyolun İstanbul yönünde ulaşım durdu. Ekipler, yoğun sisin etkili olduğu bölgede araçları yoldan kaldırmak için çalışma başlattı.

Trafik akışı, Anadolu Otoyolu'na yönlendirildi. Kuzey Marmara Otoyolu'nun Ankara istikametinde ise ulaşım normal seyrinde ilerledi.

Ulaşıma kapanan otoyolun İstanbul istikameti, araçların yoldan kaldırılması ve temizlik çalışmalarının ardından tek şeritten kontrollü olarak araç trafiğine açıldı.

KAZADA 10 ÖLÜ, 59 YARALI

Kazada 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 59 kişinin yaralandığı öğrenildi. Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, yaralıların 10 farklı hastanede tedavi altına alındığını söyledi.

Vali Karadeniz, yaralıların hastanelere naklinin gerçekleştirildiğini ve ekiplerin bölgedeki çalışmasının sürdüğünü belirtti.

Kazanın oluş şekliyle ilgili olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının devam ettiğini vurgulayan Karadeniz, "Bir otomobilin tıra çarpması şeklinde başladığı tahmin ediliyor. Daha sonra diğer araçların çarptığı şeklinde. Yine ilk tespitlere göre vefat edenlerin bir kısmının, araçlardan inen yayalara arkadan gelen bir başka aracın çarpması şeklinde olabileceği tahmin ediliyor. Bunlar şu anda ilk tespit, önemli olan belirleyici olacak olan şey; olay yeri inceleme ekiplerinin ve cumhuriyet savcılarımızın burada yapacağı tespitler olacak" ifadelerini kullandı.

KAZAYLA İLGİLİ SAVCILAR GÖREVDE

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kazayla ilgili bir Cumhuriyet Başsavcı Vekili koordinesinde 3 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini açıkladı.

8'İ AĞIR 59 YARALI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, zincirleme kazada 8'i ağır 59 kişinin yaralandığını ve 30 ambulansla hastanelere nakledildiğini aktardı.

URALOĞLU KAZA SONRASI ALINAN TEDBİRLERİ AÇIKLADI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Kazanın ardından ekiplerimiz hızlı bir şekilde olay yerine sevk edilmiş ve otoyolda gerekli önlemler alınmıştır. Otoyolumuz, Karasu Kavşağı kesiminde geçici olarak trafiğe kapatılmıştır" açıklamasını yaptı.

Uraloğlu, sürücülerden de yoğun sis ve olumsuz hava koşullarında dikkatli olmalarını, trafik uyarılarına ve yönlendirmelerine uymalarını istedi.

YOL AÇMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileyen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Yol açma çalışmaları devam etmektedir. Yoğun sis durumu devam etmektedir. İstanbul istikametinde trafik, Anadolu Otoyolu ve D-100 Karayolu'ndan devam etmektedir" diye konuştu.

6 SÜRÜCÜ GÖZALTINA ALINDI

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan bilgiye göre, kazaya karışan 3 otobüs ve 1 tırın da bulunduğu 7 aracın sürücüsü hakkında gözaltı kararı verildi.

Sürücülerden 6'sı gözaltına alındı. Hastaneye kaldırılan bir yaralı sürücü hakkında ise tedavisinin ardından gözaltı işlemi yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.