1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars’ta Sahte Para Operasyonu
Kuyucuk Gölü'ne Sondajla Su Verilecek

Kuyucuk Gölü'ne Sondajla Su Verilecek

Türkiye'nin 13'üncü Ramsar Alanı olan ve bir süre önce tamamen kuruyan Kuyucuk Gölü, DSİ tarafından açılan "sondaj kuyusu"ndan elde edilen suyla doldurulması planlanıyor.

A+A-

Birçok kuş türüne ev sahipliği yapan ve bir süre önce tamamen kuruyan Kuyucuk Gölü, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından açılan sondaj kuyusu sayesinde göle su taşınacak. 

Anadolu Ajansı'nın (AA) haberinde, Kars Valiliği öncülüğünde yürütülen proje kapsamında ilk etapta, 1100 metre uzaklıktaki bölgede sondaj kuyusundan çıkarılan su, borularla göle getirilecek.

DSİ Kars 24. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  "Ülkemiz ve yöremiz açısından önemli bir doğal varlık olan Kuyucuk Gölü'nde kuraklıktan dolayı flora ve faunada daha ağır sorunların yaşanmaması açısından gölü beslemek üzere bir çalışma başlatıldı. DSİ 24. Bölge Müdürlüğümüz tarafından, göl ve çevresinin yer altı suyu durumunu araştırmak amacıyla yapılan hidrojeolojik etüt neticesinde, Tarım ve Orman Bakanlığımız ile DSİ Genel Müdürlüğümüzün uygun görüşleri doğrultusunda görevlendirilen Erzurum DSİ 8. Bölge Müdürlüğü sondaj ekibi tarafından, belirlenen mevkide su sondajı çalışması yapıldı. 140 metre derinliğinde, statik su seviyesi 11 metre, dinamik su seviyesi 80 metre ve kuyu verimi 20 litre/saniye olan su kuyusu tamamlanarak, Kars Valiliğimize teslim edildi."

Kars Valiliğince gerekli pompa ve iletim hattı yapılarak, ihtiyaç duyulacak periyotta suyun göle aktarılmasının sağlanacağını anlatan Dündar, desteklerinden dolayı Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye, DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın'a ve Kars Valisi Türker Öksüz'e teşekkür etti.

Kuyucuk Gölü'ne Sondajla Su Verilecek

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.