1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Soylu'dan Saldırı Açıklaması, "Paraşütle" Geldiler
'Kürt Seçmen'in Gözünden Liderlik.. Demirtaş'a Destek Öne Çıktı!

'Kürt Seçmen'in Gözünden Liderlik.. Demirtaş'a Destek Öne Çıktı!

Rawest Araştırma, 1406 kişiyle yüz yüze görüşülerek yaptığı araştırmanın sonuçları, Kürt seçmenin siyasete ve liderlere bakış açısını detaylı bir şekilde kamuoyuyla paylaşıldı.

A+A-

Rawest Araştırma yerel seçimlerin ardından yapmış oldukları ilk anketinin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. 

Diyarbakır merkezli Rawest Araştırma, 1406 kişiyle yüz yüze görüşülerek yaptığı araştırmanın sonuçları, Kürt seçmenin siyasete ve liderlere bakış açısını detaylı bir şekilde kamuoyuyla paylaşıldı. 

Kürt seçmenin en çok güvendiği ve sevdiği lider olarak Selahattin Demirtaş öne çıktı.

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Araştırmanın ortaya koyduğu verilere göre, Kürt seçmenin siyasi tercihlerinde etkili olan faktörler ve lider algıları detaylı bir şekilde incelendi. 

Selahattin Demirtaş'ın liderlik sıralamasında ilk sırada yer alması, onun Kürt seçmeni üzerindeki etkisini ve desteğini açıkça gösterdi. 

DEMİRTAŞ SORUSUNA YANIT

Ankete katılanlara “Selahattin Demirtaş ve DEM Parti’nin karşı karşıya gelmesi durumunda kimi desteklersiniz?” sorusuna Kürt seçmenin yüzde 48’inin Demirtaş şeklinde yanıt verdi.

'KÜRT SEÇMEN'İN SİYASİ TERCİHLERİ

Aynı şekilde, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Leyla Zana gibi isimlerin de Kürt seçmen nezdinde önemli bir destek gördüğü kaydedildi.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderlik sıralamasında geriye düşmesi ve 7'inci sırada yer alması, Kürt seçmenin tercihlerinde ve algısında yaşanan değişimleri de yansıttığı belirtildi. 

Rawest Araştırma'nın bu kapsamlı çalışması, Türkiye'deki siyasi dinamiklerin ve Kürt seçmenin siyasi tercihlerinin karmaşıklığını ve çeşitliliğini gözler önüne serdiği, siyasetçilere ve karar vericilere önemli ipuçları sunduğu ifade edildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.