1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Gazze'de Bilanço Ağırlaşıyor... Can Kaybı 32 bin 623'e Yükseldi
Kürt Grupların Elinde IŞİD'ciler Var!

Kürt Grupların Elinde IŞİD'ciler Var!

The Independent'ın sitesi IŞİD militanlarının yabancı eşleri ve çocuklarından oluşan 800 kişinin Suriyeli Kürt grupların elinde bulunduğunu yazdı.

A+A-

İngiliz gazetesi The Independent, IŞİD militanlarının yabancı eşleri ve çocuklarından oluşan 800 kişinin Suriyeli Kürt grupların elinde bulunduğunu yazdı. BBC Türkçe'nin haberine göre, bu kişilerin kamplarda tutuluyor.

Khan’ın alıntıladığı HRW Terörizm ve Terörizmle Mücadele Programı Yöneticisi Nadim Houry, bu kadın ve çocukların 40’tan fazla ülkeden Suriye’ye gelen insanlar olduğunu belirtiyor. Houry, bu kişilerin arasında Türkiye, Kanada, Fransa, İngiltere Tunus, Yemen ve Avustralya vatandaşları olduğunu söylüyor.

‘ÇOCUKLARI YARGILAMAK İSTEMİYORLAR’

Haberde Kürt yetkililerin kadın ve çocukları yargılamak istemediği ve onları vatandaşları olan ülkelere göndermeyi tercih ettiği aktarılırken bazı ülkelerin orada bulunan vatandaşlarını ülkelerine geri almak istemediği, bu yüzden bu insanların ortada kaldığı aktarılıyor.

Independent, ülkelerin bu kişileri istememesinin nedenlerinin başında, halihazırda Irak ve Suriye’den dönen binlerce cihatçı vatandaşlarıyla uğraşmak zorunda kalmalarını gösteriyor. Fransa hükümeti daha önce 'adil yargılama koşullarının sağlanması durumunda' Fransız cihatçıların Suriye ve Irak’ta yargılanmasını istediğini açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.