1. HABERLER

  2. Fenerbahçe Sonunu GETİREMEDİ
Kurban Skandalında 65 GÖZALTI

Kurban Skandalında 65 GÖZALTI

Vekaletle kurban kesiminde yolsuzluk yapıldığı iddiaları nedeniyle Deniz Feneri, LÖSEV ve Mehmetçik Vakfı'ndan 65 kişi gözaltında.

A+A-
Vekaletle kurban kesiminde yolsuzluk yapıldığı iddiaları nedeniyle Deniz Feneri, LÖSEV ve Mehmetçik Vakfı'ndan 65 kişi gözaltında. Bazı yöneticiler de yolsuzlukla suçlanıyor.
Ankara Emniyeti’nin vekaletle kurban kesiminde yolsuzluk yapıldığına ilişkin soruşturması genişleyerek sürüyor. Deniz Feneri Derneği, Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) ve Mehmetçik Vakfı’ndan 150 bin hayvanın vekaletle kesim ihalesini alan Diyarbakır merkezli MAY Ey firmasının, Kurban Bayramı’nda kurbanları kesmediği halde kesilmiş gibi makbuz kestiği, bu kanunsuz eyleme üç dernek ve vakıftan bazı yöneticilerin de karıştığı belirtiliyor. Bu çerçevede sekiz ilde 65 kişinin sorguları da sürüyor.
Savcılar Mehmet Tamöz ve Hüseyin Kocabey’in talimatıyla MAY ET’in kayıtlarını inceleyen polis, ihale sözleşmesindeki gibi kurbanların kesilmediğini ancak üç derneğe kesilmiş gibi makbuz düzenlediğini belirledi. Firmaya LÖSEV, Mehmetçik Vakfı ve Deniz Feneri Derneği’nden bazı yöneticilerin de yardımcı olduğu da öne sürülen iddialar arasında. Ankara, İstanbul, Balıkesir, Diyarbakır, Adana, Antalya, Isparta ve Hakkari’de gözaltına alınanların sayısı da 65’e yükseldi. Bu kişiler arasında Deniz Feneri Derneği, Mehmetçik Vakfı ve LÖSEV’in başkanları ile bazı çalışanlarının da olduğu öğrenildi.
Savcıların dün Adli Tıp’ta sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar için dört günlük gözaltı süresi aldığı ve soruşturmayı ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’, ‘ihaleye fesat karıştırmak’, ‘nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘sahtecilik’ kapsamında yürüttükleri öğrenildi.
Mehmetçik: Bilgi verdik
Soruşturmaya adı karışan vakıflardan TSK Mehmetçik Vakfı’ndan yapılan açıklamada şöyle denildi: “Mehmetçik Vakfı 2009 yılı vekaleten kurban bağışı kesim ihalesi sonucunda 17 kesim merkezi için 12 firma ihaleleri kazanmış ve kesimler noter huzurunda, veteriner gözetiminde, vakıf görevlileri nezaretinde, dini vecibelere uygun olarak yerine getirilmiştir. Ankara Başsavcılığı’nca, ihaleleri kazanan 12 firmadan ikisi hakkında başlatılan soruşturmada, Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü ve vakıfta görevli ilgili personel, bilgilerine başvurulmak üzere emniyette bulunmaktadır.“
Deniz Feneri Derneği de yazılı açıklamasında, derneğin kurban organizasyonuyla ilgili incelemeye tabi tutulduğu kaydedilerek şöyle denildi: “Deniz Feneri Derneği’nin 2009 yılında kurban kesimi yaptırdığı dört kesim merkezinden biri olan MAY ET firmasının hesapları savcılık tarafından incelemeye alınmıştır. Genel Başkanımız Mehmet Cengiz, Mehmetçik Vakfı ve LÖSEV gibi kurumların yetkilileriyle birlikte bilgisine başvurulmak üzere emniyette bulunmaktadır.”

LÖSEV: Ödeme yapılmadı
LÖSEV de açıklamasında, ‘noterlerin kesimlerin yapıldığına, bağışçıların vekaletlerinin iletildiğine dair tüm sayfaları ayrı ayrı ıslak imza onaylı resmi yevmiye numaralı mühürlü belgelerin alındığını’ kaydetti. Açıklamada, “Firma fatura kesmesine ve sözleşme üzerinde gözüken alacağını tahsil etmeye çalışmasına rağmen ödeme yapılmamış, mahkemeden tedbir talep edilmiş ve hukuki süreç beklenmektedir” denildi.
Türk Hava Kurumu ise bazı gazetelerde operasyona kurumun adının da karıştırılması üzerine kendilerinin kurbanları Et ve Balık Kurumu’na kestirdiklerini açıkladı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.