1. HABERLER

  2. Kurban Bayramı Tatili 9 Gün OLACAK
Kurban Bayramı Tatili 9 Gün OLACAK

Kurban Bayramı Tatili 9 Gün OLACAK

13 Kasım ve 14 Kasım Cumartesi ve Pazar'a denk geliyor. Pazartesi günü ise bayram arefesi. onun ardından 16-17-18-19 Kasım da bayram tatili ve Cuma günü son buluyor. 20 ve 21 Kasım

A+A-
13 Kasım ve 14 Kasım Cumartesi ve Pazar'a denk geliyor. Pazartesi günü ise bayram arefesi. Onun ardından 16-17-18-19 Kasım da bayram tatili ve Cuma günü son buluyor. 20 ve 21 Kasım ise yine haftasonuna denk geliyor. Böylece bayram tatili 9 güne çıkıyor.
Dokuz günlük Kurban Bayramı, turizm sektörünün yüzünü güldürürken, tatilcilere de fırsat oldu. Bayrama yönelik tur satışlarına iki ay öncesinden başlayan turizm şirketleri turlarının büyük bir kısmını doldurdu. Turizmciler, taleplere yetişmek için ek uçak anlaşmaları yapıyor.
TUR ŞİRKETLERİ HAREKETE GEÇTİ
Referans Gazetesi'nden Sevgi Sayar Başaran'ın haberine göre; Kurban bayramında 15 bin kişiyi yurtdışına götüreceklerini belirten Pronto Tur Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, “Özellikle Avrupa turları çok sattı. Eylül ayı içinde tur satın alanlara kişi başı 50-100 avro arasında indirim yapıyorduk. Önceki günde indirimin son günüydü. Sadece bugün 1000 kişiye tur sattık” dedi. Baracuda Tur’un sahibi Cem Polatoğlu da, Kurban Bayramı tatili için daha bir ay olmasına rağmen turlarının çoğunun dolduğunu belirterek, “Yeni turlar açmak istiyoruz fakat uçaklarda yer bulma sorunu var. Tur şirketleri olarak yeni uçak anlaşmaları yapıyoruz. Bu da tabi daha önce aldığımızdan yüzde 20 daha pahalı oluyor. Bunu da fiyatlarımıza yansıtıyoruz” dedi.
BU YIL REKOR KIRILACAK
Bu yıl turizm sektörü açısından ‘kış dönemine denk gelen son uzun tatil’ olarak nitelendirilen Kurban Bayramı’nda rotayı yurtdışına kıran tatilcilerin gözdesi Avrupa, Çin, Vietnam, Kamboçya ve Güney Afrika turları. Bayram tatilinde 100 binden fazla kişinin yurtdışına çıkması bekleniyor.
Kurban Bayramı tatilinin turizm sektörü için son yılların en büyük rekorunu kırdırdığını belirten Pronto Tur’un Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, “Önceki gün turlardaki indirimimizin son günüydü. Toplam 650 bin avroluk satış yaptık. Bu bizim için de bir rekor” diye konuştu.
Geçtiğimiz Kurban bayramında 6 bin kişiyi yurtdışına götürdüklerini belirten Onaran, bu yıl sayının 15 bine çıktığını söyledi. Onaran, tatil için talep gören yerler arasında önceliğin Avrupa’da olduğunu belirterek, şunları söyledi: “İlk sırada İtalya geliyor. İtalya’yı İspanya izliyor. Arkasından Mısır ve Balkan ülkeleri geliyor. Uzakdoğu ülkelerine de talep var. Fakat fiyat anlamında döviz ve dolar kurunun düşük olması nedeniyle Avrupa daha avantajlı geliyor.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.