1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars Belediyesi'nden 'Peyzaj' Düzenleme
Küçükçekmece'de Kaz Eti Festivali

Küçükçekmece'de Kaz Eti Festivali

İstanbul Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen "Kaz Eti Festivali" yoğun ilgi gördü.

A+A-

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Küçükçekmece'de düzenlenen 2. Kaz Eti Festivali'ne katıldı.

Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen festivale vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Festivalde vatandaşlara Kars'tan getirilen kaz eti, bulgur pilavı, ayran ve tatlı dağıtıldı. Festival alanına gelen Bakan Arslan ilk olarak kaz eti pişirilen kazanın başına geçti. Kazanı karıştırırken basın mensuplarının sorunlarını yanıtlayan Bakan Arslan,"Kaz yeşillik dışında hiçbir şey yemez. Hiçbir hayvana benzemez. Hiçbir haşere, pislik yemez. Çok doğal beslenir. O yüzden kesinlikle tavsiye ediyoruz" dedi.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz de "Bin 500 kaz ayırdık bu sene. 7-8 bin vatandaşımıza bu ikramı verebileceğimizi düşünüyoruz. Kaz eti festivali Türkiye için yeni bir festival. Geçen sene Küçükçekmece Belediyesi olarak yapmıştık. Özellikle Halkalı bölgesinde çok sayıda Karslı, Ardahanlı, Iğdırlı vatandaşlarımız var. Kazlar Kars'tan geldi. Özellikle kazların kar yemesi gerekiyormuş. Onun için de biz tam döneminde festivali yaptığımızı düşünüyoruz. Şu an da kazların etleri lezzetli" dedi.

Festivalde son olarak Karslı yerel sanatçılar sahneye çıkarak, türkü söyledi.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.