1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars'ta Uyuşturucu Operasyonu
Köy Enstitüsü Mezunları Cilavuzda

Köy Enstitüsü Mezunları Cilavuz'da

25 Cilavuz Köy Enstitüsü mezunu okullarını ziyaret etti.

A+A-

25 Cilavuz Köy Enstitüsü mezunu okullarını ziyaret etti.
Köy Enstitülülerinin Kuruluşun 71. yılında Cilavuz Köy Enstitüsü mezunu 25 eğitimci Yeni Kuşak Köy Enstitülüleri Derneği Kars Şubesi öncülüğünde eski adı Cilavuz olan Kars ilinin Susuz ilçesinde bir araya geldi.

Artvin’den 25, Kars’tan 3 ve Ardahan’dan 2 olmak üzere toplam 25 eğitimcinin bir araya gelmesi ile birlikte Atatürk büstüne çiçek konuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Daha sonra eskiden köy enstitüsü olan Susuz Kazım Karabekir Anadolu Öğretmen Lisesi’nin yemekhanesinde yemeğe geçildi.
Yemekte kendi dönemlerinde en fazla yedikleri yemeklerden olan kuru fasulye, pilav, bulgur çorbası ve aşure yemeğinin olması ise eski günlerini anımsattı.
Anılarının ve duygu ve düşüncelerinin anlatıldığı bölümde ise duygusal anlar yaşandı.
Okulun tarihçesinin anlatıldığı bir slayt sunumundan sonra Aytekin Karadağ yönetiminde sergilenen Kafkas Halk Dansları gösteri ise ilgi ile izlendi.
Etkinlikte bir konuşma yapan Cilavuz mezunu Eğitimci Nurettin Koçer Köy Enstitülerindeki eğitimden ve anılarından bahis ettikten sonra Cilavuz (Susuz)’un eski günlerindeki gibi eğitim merkezi olması gerektiğini ifade etti.
Koçer Kafkas Üniversitesi’nin bir bölümünün buraya (Susuz’a) açılmasını çok istediklerini söyledi.
Etkinlikler sırasında arkadaşlarının telefon numaralarını aldıkları ve bazı eğitimcilerin ağladıkları gözlendi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.