
Ardahan'da Kış Manzaraları.. Kar Yağışı ve Sahara Geçidi'nde 4 Metrelik Kar!
Ardahan'ın Çıldır ilçesinde etkili olan kar yağışı, bölgede beyaz bir örtüye büründü.
Ardahan'ın Çıldır ilçesinde etkili olan kar yağışı, bölgede beyaz bir örtüye büründü.
Kışın sert geçtiği Ardahan'da, kar yağışının önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor.
Ardahan-Çıldır karayolunda ulaşım zorlaşırken, tarım arazileri de karla kaplandı.
YOLCULAR ZOR ANLAR YAŞADI
PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Ardahan-Çıldır karayolunun Beyrehatun köyü mevkiinde etkili olan kar yağışı, sürücüleri zor durumda bıraktı.
Kara yolları ekipleri, kar küreme çalışmalarına başlayarak ulaşımın aksamaması için seferber oldu.
..haberin uzantısı
SAHARA GEÇİDİ'NDE 4 METRELİK KAR MANZARASI
Ardahan'ı Karadeniz Bölgesi'ne bağlayan Şavşat karayolundaki Sahara Geçidi, kışın en etkileyici manzaralarından birine ev sahipliği yapıyor.
Deniz seviyesinden 2 bin 540 metre yükseklikteki geçitte, yaklaşık 4 metre yüksekliğindeki kar kütleleri dikkat çekiyor.
TURİSTLER VE YOLCULAR HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRİYOR
Karayolunu kullanan sürücüler, çığ geleneler mevkiindeki devasa kar yığınlarının altında hatıra fotoğrafı çekmek için mola veriyor.
Ailesiyle Şavşat'tan Ardahan'a seyahat eden Aykut Yıldır, "Burada yaklaşık 4,5 metre yüksekliğinde kar kütlesi var. İnsanlar bu eşsiz manzarayı fotoğraflamak için duruyor" dedi.
Yolculuk yapacak sürücülerin tedbirli olması ve meteoroloji uyarılarını takip etmesi öneriliyor.
HABERE YORUM KAT