1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. ARPAÇAY

  4. Kaymakam Şatıroğlu’ndan Vali Doğan'a Ziyaret
Koçyiğit, ‘Çöp Alanı’ Kentin Dışına Taşınsın

Koçyiğit, ‘Çöp Alanı’ Kentin Dışına Taşınsın

Yeşil Sol Parti Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, kentteki çöplük nedeniyle yurttaşların sorunlar yaşadığını belirterek, çöp alanının kent dışına çıkarılmasını istedi. 

A+A-

Yeşil Sol Parti Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, kentteki çöplük nedeniyle yurttaşların sorunlar yaşadığını belirterek, çöp alanının kent dışına çıkarılmasını istedi. 

PolitiKARS'ın MA'dan derlediği habere göre; Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars İl Eşbaşkanı Cengiz Anlı, Yeşil Sol Parti Kars İl Eşsözcüsü Kaya Naki, kentin Karadağ mahallesindeki çöplükte basın açıklaması yaptı. 

Çöplüğün kent merkezine yakın olması nedeniyle halk sağlığını tehdit ettiğini belirterek Koçyiğit, “..şu anda Kars’ta Karadağ mahallesindeyiz. Gördüğünüz gibi Kars’ın bütün çöpü bu mahalleye boşaltılıyor. Gördüğünüz gibi gayet dağınık, bir çukur açılmış değil ve etrafına bir duvar da örülmüş değil. Hem insan sağlığını hem hayvan sağlığını hem de aslında çevre kirliliği açısından çok ciddi riskler içeriyor” diye konuştu.

MAHALLE KOKUYU SOLUYOR

HDP’li Kars Belediyesi’ne kayyum atandığını hatırlatan Koçyiğit, şöyle konuştu: “Şimdi kayyum belediyesi aslında her gün görüyoruz; salonlarda Kars’ın yemeklerini tanıtan resimler paylaşıyor. Farklı programlara ev sahipliği yapıyor. Ama Kars’ın merkezinde gördüğünüz gibi Karadağ Mahallesi şurası ve hemen mahallenin devamı çöplük. Karadağ Mahallesi’ndeki insanlar mevcut bu kokuyu 24 saat soluyor.” 

Yerleşim yerine yakın çöplük nedeniyle halkın sorun yaşadığını belirten Koçyiğit, mahalleye bir çöp entegre tesisi, depolama alanı, geri dönüşüm tesisinin yapılmamış olmasının kabul edilmeyeceğini söyledi.

ÇÖP ALANI KENTİN DIŞINA TAŞINSIN

Çöp alanın kentin dışına taşınması gerektiğini ifade eden Koçyiğit, “Gerçekten 21’inci yüzyıla uygun bir şekilde yeniden bir çöp depolama alanı inşa edilmesi gerekiyor. Bu görüntü Kars’a yakışmıyor. Kars bu görüntüyü hak etmiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler