1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Birikim ve Tecrübelerini Yeni Kayıt Yapan Arkadaşlarına Aktardılar
Kobanê Davası'nda Karar.. Siyasetçilere Ceza Yağdı..!

Kobanê Davası'nda Karar.. Siyasetçilere Ceza Yağdı..!

Kobanê Davası'nda siyasetçilere verilen cezaların ardından Türkiye siyasi gündemine bomba gibi düşen kararlar, ülke genelinde büyük yankı uyandırdı.

A+A-

Kobanê (Kobani) Davası'nda siyasetçilere verilen cezaların ardından Türkiye'de büyük bir tartışma başladı.

6-8 Ekim 2014 tarihlerindeki protesto eylemleri sonrasında Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu bir grup siyasetçi hakkında verilen ağır hapis cezaları, siyasi çevrelerde ve halk arasında geniş yankı uyandırdı.

6-8 Ekim 2014 tarihlerinde DAİŞ'in Kobanê'ye yönelik saldırılarına karşı gerçekleşen protesto eylemleri gerekçesiyle açılan davanın karar duruşması, Sincan Cezaevi Kampüsü'nde görüldü.

Mahkemenin açıkladığı ceza kararları, salonda bulunanları derinden sarsarken, kararlar protesto ve alkışlar eşliğinde karşılandı.

8'İ TUTUKLU 108 SİYASETÇİ HAKKINDAKİ KARAR DURUŞMASI

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; Kobanê Davası'nda siyasetçilere verilen cezaların ardından Türkiye siyasi gündemine bomba gibi düşen kararlar, ülke genelinde büyük yankı uyandırdı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'a yönelik verilen ağır hapis cezaları, 5 siyasetçinin ise tahliye edilmesi kararı, Türkiye'nin siyasi atmosferinde derin izler bıraktı.

KOBANÊ DAVASI'NDA KARAR!

Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası, Ali Ürküt'e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının 16 yıla indirilmesi, Alp Altınörs'e 18 yıl hapis cezası, Altan Tan'a beraat kararı gibi farklı cezalar verildi.

Ayla Akat Ata'ya verilen ceza sonrasında tutukluluk halinin göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verilmesi, Aysel Tuğluk'un beraat etmesi, Ayşe Yağcı'nın tahliye edilmesi gibi kararlar da dikkat çekiciydi.

Davada yer alan siyasetçilere verilen cezalar arasında Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası, Ali Ürküt'e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının 16 yıla indirilmesi, Alp Altınörs'e 18 yıl hapis cezası, Altan Tan'a beraat kararı, Ayhan Bilgen'e beraat kararı, Ayla Akat Ata'ya 6 yıl 6 ay hapis cezası, Aynur Aşan'a 9 yıl hapis cezası, Aysel Tuğluk'a beraat kararı, Ayşe Yağcı'ya 9 yıl hapis cezası, Bülent Parmaksız'a 16 yıl hapis cezası, Dilek Yağlı'ya 16 yıl hapis cezası, Emine Ayna'ya 10 yıl hapis cezası, Beyza Üstün'e beraat kararı, Figen Yüksekdağ'a toplamda 30 yıl 3 ay hapis cezası, Gülfer Akkaya'ya beraat kararı, Gültan Kışanak'a 8 yıl hapis cezası, Günay Kubilay'a 16 yıl hapis cezası, İsmail Şengül'e 16 yıl hapis cezası ve İbrahim Binici'ye beraat kararı verildi.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'A 42 YIL HAPİS CEZASI

Figen Yüksekdağ'a verilen 30 yıl 3 ay hapis cezası ve Selahattin Demirtaş'a verilen 42 yıl hapis cezası Türkiye'de büyük bir infiale neden oldu.

Diğer siyasetçilere verilen cezalar da geniş bir yelpazede yer aldı. Bazılarına beraat kararı çıkarken bazılarına ağır hapis cezaları verildi. Toplamda 108 siyasetçi hakkında verilen kararlar, Türkiye'de siyasi atmosferi daha da gerdi.

Bu olay, Türkiye'deki adalet sistemi ve siyasi atmosfer hakkında derinlemesine bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

Türkiye'de siyasetin ve adaletin nasıl işlediği konusunda önemli ipuçları veren Kobanê Davası'nda siyasetçilere verilen cezalar ülke gündemine bomba gibi düştü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.