Kızıl Goncalar'ın Yapımcısı Faruk Turgut, 'Bize Savaş Açtılar..'

Kızıl Goncalar'ın Yapımcısı Faruk Turgut, 'Bize Savaş Açtılar..'

Fox’ta yayınlanan Özgü Namal ve Özcan Deniz’in başrolünde yer aldığı Kızıl Goncalar dizisine yönelik engellemeler devam ediyor.

A+A-

Yayınlandığı günden itibaren hedef gösterilen Kızıl Goncalar dizisinin yapımcısı Faruk Turgut, “Bize savaş açtılar ama sonuna kadar mücadele edeceğiz. Aslanlar gibi yeni mekanlar bulacağız” ifadelerini kullandı.

Fox’ta yayınlanan Özgü Namal ve Özcan Deniz’in başrolünde yer aldığı Kızıl Goncalar dizisine yönelik engellemeler devam ediyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı milyonlarca lira harcanarak yeniden dekore edilen iki mekanındaki çekim izinleri bütün ödemeleri yapıldığı halde iptal edildi. Ardından dizinin Okmeydanı Darülaceze’deki çekim izinleri, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan gelen talimatla iptal edildi.

‘BU ENGELLEMELER 10 MİLYONLUK ZARARA UĞRATACAK AMA SAĞLIK OLSUN’

Kızıl Goncalar’ın yapımcısı Faruk Turgut, 12punto’dan Arif Hür’e konuştu. Turgut, “Bu mekanların ücretlerini ödedik, kontratlar yaptık ama sorunlar yaşıyoruz. Aslına bakarsanız bu bana ders oldu. Bir daha devletle bağlantılı hiçbir yere girmeyeceğim. Bize savaş açtılar ama sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu engellemeler beri 10 milyon TL’lik zarara uğratacak ama sağlık olsun. Aslanlar gibi yeni mekanlar bulacağız” açıklamasında bulundu.

‘EĞER KORKAK OLSAYDIM İNSANLARI UYUTAN DİZİLER ÇEKERDİM’

Diziye yönelik engellemelerin kendisini olumsuz etkilemediğini söyleyen Turgut, “Bu durum beni motive ediyor. Olacakları hesaplayarak yola çıktım. Yılmayacağız ve mücadeleye devam edeceğiz. Zaten korkuyla veya tehditle yılacak bir adam değilim. Eğer korkak olsaydım bu işleri yapmazdım. İnsanları uyutan diziler çeker, suya sabuna dokunmadan bu mesleği yapabilirdim. Ama karakterime yakışmazdı” dedi.

‘GERÇEKLER KONUŞULMALI BUNLARI YOK SAYARAK BİR YERE VARAMAYIZ’

Seküler bir Atatürkçü olan Levent (Özcan Deniz) ve mutaassıp bir tarikatın içinde yaşayan Meryem’in (Özgü Namal) kaderlerinin kesişmesinin ele alındığını ifade eden ünlü yapımcı, “Türkiye sosyolojisine objektif bir şekilde ayna tutmaya çalışıyorum. Gerçekler konuşulmalı, bunları yok sayarak bir yere varamayız. Ama biz de maalesef gerçekler halının altına süpürülüyor. Böyle bir sorunumuz var. Ben bu ülkenin birliğine, beraberliğine ve düzenine olumsuz bir şey gelsin diye iş yapmıyorum” deyip ekledi:

“Diziyi 2 bölüm izleyip ahkam kesmek nasıl bir mantıktır? Geçtiğimiz yıl Kızılcık Şerbeti’ne de ceza verdiler diziyi duymayan kalmadı. İnşallah RTÜK bize de ceza verir. Benim ekmeğime yağ sürdürürler, umarım biraz daha köpürtürler”

‘BEN ENAYİ MİYİM BAŞIMI BELAYA SOKACAK İŞ YAPAYIM?’

40 yıldır yapımcılık yaptığının altını çizen Turgut, “Yanımda 600 kişi çalışıyor. Ben enayi miyim başımı belaya sokacak bir iş yapayım? Toplumdaki abuk sabuk kutuplaşmanın ve birbirini yok saymanın bitmesini istiyorum. İnsanlar birbirinin kılığına kıyafetine değil vicdanına ve aklına baksın istiyorum” şeklinde konuştu.

NE OLDU?

Faniler adlı hayali bir tarikatın üyelerinin seküler bir aileyle yollarının birleşme hikayesini anlatan Kızıl Goncalar dizisi ilk bölümüyle tepki çekti. RTÜK diziyle ilgili gelen şikayetler üzerine inceleme başlatılacağını açıkladı. Yaşananların ardından Gold Film'in bazı mekanlarda çekim yapması da engellendi. 8 ve 21 Eylül'de Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne bağlı İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü'nden 2 mekan için alınan izinler iptal edildi.

KIZIL GONCALAR'IN KONUSU

Kızıl Goncalar, seküler bir Atatürkçü olan Levent (Özcan Deniz) ve mutaassıp bir tarikatın içinde yaşayan Meryem'in ( Özgü Namal ) kaderlerinin kesişmesini konu alırken, inanç ve fikir ayrılıklarına rağmen "evlat" söz konusu olduğunda anneliğin/babalığın birleştirici gücü konusu ele alıyor. 

Dizide Özgü Namal ve Özcan Deniz'in yanı sıra Mert Yazıcıoğlu, Erkan Avcı, Hazal Türesan, Mert Turak, Selen Öztürk, Şerif Erol, Duygu Sarışın, Tuğrul Tülek, Yakup Turgut, Sitare Akbaş, Mina Demirtaş, Esma Yılmaz, Zehran Kelleci, Tuana Gizem Uzunlar gibi isimler yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.