1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars’ta İşçilerin Soğukla Mücadelesi
Kış Ortasında Evlerini 'Su' BASTI

Kış Ortasında Evlerini 'Su' BASTI

Eksi 24'lerin görüldüğü, dondurucu soğukların yaşandığı, suların bile donduğu Kars'ta bir evin tabanından çıkan su aileyi perişan etti.

A+A-

Eksi 24’lerin görüldüğü, dondurucu soğukların yaşandığı, suların bile donduğu Kars’ta bir evin tabanından çıkan su aileyi perişan etti.

Şehitler Mahallesi 3. Teyyare Sokak numara 22’de bulunan Karayazı ailesine ait ev, sular içinde kaldı. Nereden geldiği bilinmeyen su, evin duvarlarından çıkınca aile seferber oldu. Çocukların başka bir eve yerleştirilmesinden sonra işsiz Baba Öztürk Karayazı ve eşi Fatma Karayazı kovaları alıp işe koyuldu. Günlerdir verilen mücadele ve yapılan çalışmalar bile fayda etmedi. Belediye ekipleri günlerce evin dört bir yanında kazı yaptı ama suyun kaynağına bir türlü ulaşılamadı. Komular bile yaşananlara oldukça üzüldüler. Ellerinden bir şey gelmeyen komşular yaşananlara bakakalırken, karayazı ailesi ise kış ortasında çektikleri bu sıkıntının bitmesini istiyor.

Kara bahtlarına yanan Karayazı ailesi şiddetli soğuklarda perişan olduklarını belirtti. 4 aydır işsiz olan Öztürk Karayazı, “Evimizden günlerdir su çıkıyor ama nereden geldiğini bir türlü bulamıyoruz. Oturduğumuz ev akrabalarımızın evi. Evin her yanından kazılar yaptık fakat kaynağa ulaşamadık. Ekipler bile şaşırdılar. Bu su nereden geliyor ve daha ne zamana kadar akacak onu da bilemiyoruz. Yetkililerden yardım istiyoruz. Sayın Valimiz. Sayın belediye Başkanımız bize yardımcı olsunlar. Bu dert kış ortasında çekilecek dert değil.” dedi.

Eşi işsiz olan Fatma Karayazı (46), yaşadıklarını gözyaşları eşliğinde dile getirdi. Hüngür hüngür ağlayan çaresiz kadın, hem su sürprizine hem de eşinin işsizliğine ağladı.

Evini basmış çeşme sularını kovalarla tahliye eden Fatma Karayazı, zarar gören eşyalarını da sokağa çıkardıklarını, çocuklarını bu kötü kokunun içinde uyutamadığını ve hasta olmalarından korktuğu için akrabalarının yanına yerleştirdiklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.