1. HABERLER

  2. KÜLTÜR | SANAT | MAGAZİN

  3. İrem Derici Yeni Single’ının İlk Konserini İstanbul’da Verdi
Kıraç'a Kürtçe Tepkisi

Kıraç'a Kürtçe Tepkisi

Sanatçı Kıraç'ın Kürtçe şarkılara saygısızlık yaptığını belirten sosyal medya kullanıcıları, Kıraç'ı emeğe saygı göstermeye davet etti.

A+A-

Sanatçı Kıraç’ın Yolcu albümünde seslendirdiği ‘Hanımey’ adlı şarkının orjinalinin Kürtçe olması ve bazı sosyal medya kullanıcılarının bunu dillendirmesi, tartışmalara neden oldu.

Bir twitter kullanıcısının “Bu türküler bizim” diyen Kıraç’a, “Bu türkü sizin ise bu stran kimin?” sözleriyle Hanımey şarkısının Kürtçe orjinalini de paylaşarak yanıt vermesine Kıraç’ın “Türküler bizim stran kiminse kimin” demesi, tepkilere neden oldu.

Kürtçe eserlerin orjinaline saygısızlık yapılarak bu eserlerin Türkçe’ymiş gibi sunulmasını, birçok eserde Kürtçe eser sahibinin görmezden gelinmesini hırsızlık olarak değerlendiren twitter kullanıcıları, Kürtçe’den çalınmış başka eserlerden de örnekler vererek Kıraç’ı sanata saygılı davranmaya ve okuduğu eserin orjinaline ait bilgileri de albümünde paylaşmaya davet etti.

*****

KIRAÇ'IN ALBÜMÜNDE YER ALAN 'HANIMEY' ESERİ

ŞAHIYA STRANAN GRUBU TARAFINDAN SESLENDİRİLEN 'LÊ XANIMÊ' ADLI ESER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.