Kınama Kervanına KAÜde KATILDI !

'Kınama Kervanı'na KAÜ'de KATILDI !

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörlüğü, Göktürk-2 uydusunun fırlatılması sırasında ve sonrasında meydana gelen olayları kınadı.

A+A-

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörlüğü, Göktürk-2 uydusunun fırlatılması sırasında ve sonrasında meydana gelen olayları kınadı.

KAÜ Rektörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, üniversitelerin ülke ve toplumun toplumun gelişmesinde sürükleyici güç olmanın yanı sıra bilimsel ve akademik özgürlüğün de beşiği konumunda olduğu belirtildi.

Türkiye'nin her alanda olduğu gibi uzay bilimlerinde de son yıllarda gelişme gösterdiği ifade edildiği açıklamada, şöyle denildi:

"Göktürk-2 uydusunun uzaya fırlatılması münasebetiyle bilimsel gelişmenin öncüsü olması gereken önemli üniversitelerimizden birinde düzenlenen ve ülkemiz adına gurur duyulması gereken bir etkinlikte Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına ve şahıslarında bilimsel gelişmeye yönelik gerçekleşen eylem ve söylemlerin ülkemizin devlet geleneğiyle bağdaşmayan gerici bir tutum olduğu aşikardır. Ülkemiz adına mutluluk ve gurur kaynağı olan bu etkinliğin, geçmişten kalma bir alışkanlık olan ideolojik ve siyasi mülahazalara kurban edilmesi yönünde kabul edilemez bir tutum sergileyen üniversite ve mensuplarının bilime ve üniversitelere desteği bir devlet politikası haline getiren siyasi idareyi tenkit değil, takdir etmek gerekirdi."

Açıklamada, "Geleceğimizin teminatı gençlerimizin kendilerine yakışmayacak şekilde başkalarının hak ve özgürlüklerine müdahale anlamına gelen bu ve benzer eylemlerde yer almasını Kafkas Üniversitesi Rektörlüğü olarak kınıyor, bu tür eylemleri asla doğru bulmuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum