Kilisede Katliam: 26 Kişi Öldü

Kilisede Katliam: 26 Kişi Öldü

ABD polisi, Teksas Eyaleti'ndeki bir kilisede bir saldırganın tek başına düzenlediği saldırıda 26 kişi hayatını kaybetti. Polis, 'Yalnız Kurt' tipindeki eylemi düzenleyen ABD vatandaşı saldırganı aracının içinde ölü buldu.

A+A-

ABD'nin Texas Kamu Güvenliği Bölgesel Direktörü Freeman Martin, saldırganı 20'lı yaşlarının başındaki beyaz bir erkek olarak tanımladı. Saldırganın tamamen siyah giyindiği ve hücüm yeleği bulunduğu kaydedildi. Yetkililere göre saldırganda bir saldırı tipi tüfek de vardı.
Martin, saldırganın kilisenin dışında ateş açmaya başladığını ve daha sonra kilisenin içine girip ateş açtığını söyledi. Kurbanların yaşlarının ise 5'ten 72'ye kadar değiştiği kaydedildi. 

Ölenler arasında çocuklar da var

Bir vatandaşın "tüfeğini alıp, araçla kaçan saldırgana ateş ettiğini" belirten Martin, vatandaşın saldırganı takip ettiği aracına çarpıp durdurduğunu anlattı. Polisin saldırganı aracında ölü bulduğu belirtilirken, bunun açılan ateşle mi yoksa saldırganın kendisini vurmasıyla mı olduğu henüz bilinmiyor.

ABD medyası saldırganın 26 yaşındaki Devin P Kelley olduğunu bildirirken, polis henüz şüphelinin kimliğini doğrulamadı.

Bir kasaba sakini kilisedeki ayine genelde yaklaşık 50 kişinin katıldığını söyledi. Ölenler arasında çocukların da olduğu belirtiliyor.

Donald J. Trump 
✔@realDonaldTrump

May God be w/ the people of Sutherland Springs, Texas. The FBI & law enforcement are on the scene. I am monitoring the situation from Japan.

Polis ile birlikte Federal Soruşturma Bürosu (FBI) yetkilileri de olay yerinde inceleme yapıyor. Saldırganın, olayı gerçekleştirme nedeniyle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Yurt dışı gezisindeki ABD Başkanı Donald Trump, Japonya'dan attığı twette olayı takip ettiğini belirtti. San Antonio'daki yerel gazetenin muhabiri Max Massey, olay yerindeki ailelerin görüntülerini paylaştı.

ABD'deki saldırı sayısı 307'ye ulaştı

ABD'nin Las Vegas kentindeki bir otelde Ekim ayında gerçekleşen ve 58 kişinin öldüğü 500'den fazla insanın yaralandığı katliamla ilgili soruşturmalar ise sürüyor.

Geçtiğimiz hafta da New York'ta bir saldırı gerçekleşmiş, metropol 11 Eylül saldırısından beri en ölümcül terör saldırısıyla karşılaşmıştı. Bu saldırıda da sekiz kişi hayatını kaybetmişti.
ABD'de bu yıl meydana gelen ve kitlesel silahlı saldırıların sayısı bu son saldırıyla birlikte 307'ye ulaştı.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.