KHK ile 15 bin 726 Kişi İhraç Edildi

KHK ile 15 bin 726 Kişi İhraç Edildi

OHAL kapsamında 677 ve 678 sayılı iki yeni "Kanun Hükmünde Kararname (KHK) yayımlandı.

A+A-

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında 677 ve 678 sayılı iki Kanun Hükmünde Kararname (KHK) daha Resmi gazete'de yayınlandı.

677 sayılı KHK ile “Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğu” iddia edilen" 375 dernek ve 9 basın yayın kuruluşu kapatıldı. 242'si akademisyen 15 bin 726 kamu çalışanı meslekten ihraç edildi.

Resmi Gazete’de yayınlanan 678 sayılı KHK ile de çeşitli kanunlarda yeni düzenlemeler yapıldı.

Milli Savunma Bakanlığına yönelik düzenlemede, Askerlik Kanunu'na geçici madde eklendi.

15 Temmuz'da ölenlerin çocukları zorunlu askerlikten muaf

Böylelikle FETÖ'nün darbe girişimi ile bu eylemin devamı niteliğindeki eylemleri, görevi olmadığı halde engel olmaya çalışırken hayatını kaybedenlerin çocukları ile kardeşleri, istekli olmadıkça askere alınmayacak. 

Bunlardan askerde olanlar ise istemeleri durumunda terhis edilecek.

Kapatılan dernek ve medya organları

Kapatılan dernekler arasında Gündem Çocuk Derneği, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD), İnsan Hakları Araştırmaları Derneği (İHAD) de bulunuyor.

Kapatılan gazeteler şunlar: Ekspres Gazetesi (Adana), Türkiye Manşet Gazetesi (Çorum), Dağyeli Gazetesi (Hatay), Akis Gazetesi (Kütahya), İpekyolu Gazetesi (Ordu), Son Dakika Gazetesi (İzmir), Yedigün Gazetesi (Ankara).

Ayrıca Samsun’da yayımlanan Habereksen Dergisi ve Batman FMradyosu da kapatıldı.

175 dernek18 vakıf ve 1 sağlık kuruluşu 18 Ekim 2016 tarihli 6749 sayılı kanundaki kapatılanlar listesinden çıkarıldı.

Görevden alınanlar

Kuvvet komutanlıkları, Emniyet Genel Müdürlüğü, bakanlıklar ile bağlı kuruluşlarda ve kamuda görev yapan 15 bin 726 kamu çalışanı meslekten ihraç edildi.

677 No’lu KHK ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 1259, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 391, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 338, Jandarma Genel Komutanlığı’ndan 403 ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nden 7 bin 586 kişi mesleklerinden ihraç edildi.  

Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) 1184, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan 94, TRT’den 45 Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’ndan (HSYK) 15, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) 14 kişinin de aralarında bulunduğu toplam 5 bin 749 kamu çalışanı görevlerinden alındı.  

157 kamu personeli ise görevlerine iade edildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.