1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. DSİ'nin Kars'taki Yatırımları Devam Ediyor
Kerbela Şehitleri Kars'ta ANILACAK

Kerbela Şehitleri Kars'ta ANILACAK

'Kerbela Şehitleri'nin 1370. yıldönümü hazırlıkları başladı.

A+A-
'Kerbela Şehitleri'nin 1370. yıldönümü hazırlıkları başladı.
Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşının Kerbela’da şehit edilişinin 1370. yıldönümü nedeniyle 16 Aralık Perşembe günü düzenlenecek anma merasiminin ön hazırlıkları başladı.
 
Buna göre bu yıl ve sonraki yıllarda Aşura merasimleri Cumhuriyet Meydanında yapılacak.
Alınan bilgiye göre Aşura günü sabahın erken saatlerinde Camilerde okunacak dua ve mersiyelerden sonra yaslı vatandaşlar Merkez Ehlibeyt Işıklı Camii karşısındaki Cumhuriyet Meydanının Ccamiye bakan alanında bir araya gelecekler.
 
Deste gurupları alanda deste ve sine vuracaklar ve bu vesileyle deste gurupları arasında ki organize bozuklukları da giderilmiş olacak.
 
Meydan da misafirlere, yaşlılara, çadırlar kurulacak ayrıca ihsan çadırları da kurulacak. Bu yıl Kızılay kan merkezide çadır kuracak. Ayrıca basının rahat çalışması için de platform kurulacak.
 
Önümüzde ki günlerde yapılacak anma merasimi çalışmalarının detayının kamuoyunun bilgisine sunulacağı kaydedildi.
 
Programa göre ülkemizdeki ilk Caferi Camii olan Merkez Ehlibeyt ışıklı Camii’nin Cumhuriyet Meydanına bakan alanda kurulacak olan Protokol ve diğer çadırlarda program uygulanacak ve program bitişinde her yıl olduğu gibi garnizon şehitliğine yürünülecek, şehitlerimizin ruhuna dualar okunarak kortej yeni mahalle mezarlığına hareket edecek.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.