1. HABERLER

  2. Kerbela Şehitleri Iğdır'da Anıldı
Kerbela Şehitleri Iğdır'da Anıldı

Kerbela Şehitleri Iğdır'da Anıldı

Hazreti Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilmesinin 1370. yıl dönümü, Iğdır'da matemle anıldı.

A+A-
Hazreti Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilmesinin 1370. yıl dönümü, Iğdır'da matemle anıldı.
Iğdır Asri Mezarlığı'nda bir araya gelen Caferiler, 'Lebbeyk ya Hüseyin', 'Lebbeyk ya Ali', 'Vay vay Hüseyin' nidalarıyla matem tuttu. Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilmesinin 1370. yıl dönümü nedeniyle siyaha bürünen halk, başlarını döverek sinelerini yumrukladı. Deste adı verilen ve siyahlar giyen gençlerden oluşan gruplar, cami imamlarının okuduğu mersiyelere eşlik etti. Hacı Hüseyin Çağlar Camii imamı Hüseyin Yeşil ve Caferi Alimleri Dernek Başkan Yardımcısı Zeki Tumay'ın konuşmalarının ardından kalabalık mezarlıktan ayrıldı.
Aşure matemi nedeniyle Iğdır'da Caferi vatandaşlara ait iş yerleri açılmazken, şehirlerarası otobüs seferleri de saat 14.00'ten sonra başladı.
Öte yandan Hakmehmet köyünde bazı deste grupları zincirle dövünürken, asri mezarlığa gelen Ceferiler ise kan bağışında bulundu.
Kerbela Olayları ile ilgili bir açıklama yapan Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı ise, "Bu matem gününde Iğdırlılar toplanmışlar. Allah Müslüman alemine böyle acılar yaşatmasın. Burada kan verenlerin ibadetlerini Allah kabul etsin. Ben de yeni kan verdim, yoksa bugün kan verecektim" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.