1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. Sarıkamış’ta ‘Araç’ Test Ettiler
Kayıp Şahmettin'e Ait 14 Yıllık Sır Çözüldü

Kayıp Şahmettin'e Ait 14 Yıllık Sır Çözüldü

Kars Digor'da 14 yıl önce kaybolan Şahmettin B.'nin öldürülüp evinin bahçesine gömüldüğü anlaşıldı. 

A+A-

Kars'ta 14 yıl önce kaybolan şahsın öldürülüp evinin bahçesine gömüldüğü ortaya çıktı.

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Kars'ın Digor ilçesine bağlı Dolaylı (Mewrek) köyünde 2008 yılında hakkında kayıp ihbarı yapılan Şahmettin B.'ın evinin bahçesinde insan kemikleri bulunması üzerine jandarmaya haber verildi.

İhbar üzerinde Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri çalışma başlattı.

DNA TESTİ YAPILDI

Yapılan DNA incelemesinde kemiklerin 14 yıl önce hakkında kayıp ihbarı yapılan Şahmettin B.'ye ait olduğu belirlendi. Soruşturma kapsamında Şahmettin B.'nin öldürüldüğü ve evinin bahçeye gömüldüğü belirtildi.

14 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Olayla ilgili Kars merkez, İstanbul ile İzmir'de operasyon düzenlediği, düzenlenen operasyonda "kasten öldürme" suçuna karıştığı iddia edilen Şahmettin B.'nin eşi ile kızının da aralarında bulunduğu 14 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

Şüphelilerin jandarmadaki sorgusu devam ediyor.

...haberin uzantısı

EŞİ VE KIZI TUTUKLANDI

Kars'ın Digor ilçesinde 14 yıl önce kaybolan Şahmettin B.'nin öldürülüp evinin bahçesine gömülmesi olayına ilişkin 2 kişi tutuklandı.

Digor Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Kars merkez ile İstanbul ve İzmir'de gözaltına alınan 14 şüphelinin jandarmadaki işlemleri tamamlandı.

Güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edilen zanlılardan Şahmettin B.'nin eşi İ.B. (71) ile kızı E.B. (36) "kasten öldürme" iddiasıyla tutuklandı.

'EŞİ VE KIZI' SUÇLAMAYI REDDETTİ 

2008 yılında hakkında kayıp ihbarı yapılan Şahmettin B.'ın ölümüyle ilgili olarak tutuklanarak cezaevine gönderilen, eşi İ.B. ile kızı E.B.'nin mahkemede verdiği ifadeler ortaya çıktı.

Şahmettin B.'nin eşi İ.B., "Kızım, duvarda kemikleri bulduğunu bana söyledi. Ben de kemikleri poşete koydum ve daha sonra durumu jandarmaya bildirdim. Köye gelen jandarma benden kemikleri teslim aldı. Benim kocamın ölümüyle hiç bir alakam yoktur. Kemiklerin de kime ait olduğunu bilmiyordum suçsuzum" diye kendisini savunurken. 

Kasten adam öldürme suçundan tutuklanan Şahmettin B.'nin kızı E.B. ise "Kemikleri, evin bahçe duvarında ben bularak anneme söyledim. Annem de kemikleri poşete koyarak jandarmaya bilgi verdi. Kriminal sonuçlar çıkana kadar kemiklerin babama ait olduğunu bilmiyordum. Cinayetle benim bir alakam yoktur. Babamın katillerinin bulunmasını istiyorum. Suçsuzum" ifadesinde bulunmuş.

Diğer 12 zanlının ise savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.