KAÜ'de Yüz Yüze Eğitim Ertelendi

KAÜ'de Yüz Yüze Eğitim Ertelendi

Kafkas Üniversitesi tarafından 2020-2021 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılına ilişkin bazı bölümlerde uzaktan eğitim kararı alındı.

A+A-

Türkiye'de etkisini sürdüren Covid-19) salgını nedeniyle bazı üniversiteler güz yarıyılını uzaktan eğitimle sürdürme kararı aldı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından yapılan "Yükseköğretim Kurumlarımızdaki 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Dönemine Yönelik Açıklama" ve "Küresel Salgında Yeni Normalleşme Süreci Rehberi" çerçevesinde Kafkas Üniversitesi tarafından 2020-2021 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılına ilişkin bazı bölümlerde uzaktan eğitim kararı alındı.

Karar, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu tarafından açıklandı.

Rektör Kapu, Covid-19 salgını dolayısıyla 2020-2021 eğitim öğretim döneminde bir takım düzenlemeler yaptıklarını belirtti.

PolitiKARS'ın derlediği bilgilere göre, Kafkas Üniversitesi'nde öğrenci sayısının 23 bini bulduğunu rektör Prof. Dr. Hüsnü Kapu, "2020-2021 eğitim öğretim dönemine 5 Ekim'de başlayacaktık, bu şekilde açıklamıştık daha önce, tabii öğretim faaliyetimiz 5 Ekim'de ilan ettiğimiz şekilde başlayacak inşallah. Tabii bu süreçte gerek dünyada gerekse ülkemizde Kovid-19 pandemi süreci biliyorsunuz yeniden bir tırmanışa geçmiş oldu. Böyle olduğu için de bizim de eğitim-öğretim faaliyetlerimize yeniden bir düzenlemeler yapma ihtiyacı hasıl oldu. Dolayısıyla bu bağlamda geçen hafta Senatomuzu topladık ve bu konu ile ilgili bazı kararlar aldık. Bu yılki öğrenci sayımız da önemli oranda bir artış da oldu, biz yeni bölümleri açtık Diş Hekimliği Fakültemiz ilk defa öğrenci almış oldu, yeni açtığımız bazı bölümlerde yüzde 94'e yakın bir doluluk oranıyla öğrencimiz oldu ve yaklaşık olarak 23 bine yakın öğrencimiz bu yıl eğitim öğretime başlayacak" dedi.

YÜZ YÜZE EĞİTİM ERTELENDİ

Yüz yüze eğitimin pandemi nedeniyle bir süre daha erteleneceğini ifade eden Rektör Kapu, "Valimizin Başkanlığı'ndaki Pandemi Kurulu ile görüşmelerimiz, Sağlık Bakanlığı'nın Yüksek Öğretim Kurumu'na yapmış olduğu tavsiye kararıyla biz de şehrimizdeki genel eğilimini de dikkate aldığımızda güz dönemimizin önemli ölçüde uzaktan eğitim yöntemiyle online olarak yapmaya karar verdik. Sadece Tıp Fakültemiz 4'ncü, 5'nci ve 6'ncı sınıfları ile Veteriner Fakültemizin 4'ncü ve 5'nci sınıfları yüz yüze olacak diğer bölümler ve sınıflar uzaktan eğitim olacak" diye konuştu.

Geçen ay YÖK'ün değerlendirme raporunun sonuçları ve TÜBİTAK'ın her üniversitenin karnesini yayınladığını ve Kafkas Üniversitesi'nin karnesinin başarılarla dolu olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Hüsnü Kapu, "Kafkas Üniversitesi'nin karnesi şöyle; üniversite hocalarının yapmış olduğu ulusal ve uluslararası yayınlar yani Bibliyometrik Analiz kriterine göre bizim uluslararası yayın açsından üniversitemiz Türkiye'deki 217 üniversite arasında 58'nci, ama daha da önemlisi uluslararası Atıf sayısı bağlamında baktığımızda da uluslararası atıp sayısına göre 28'nciyiz. Ulusal yayın sıralamasında da 45 sıradayız, ulusal Atıf sayısında da 43 sıradayız. Yani Total Türkiye üniversiteleri arasında ilk yüzde 25'e girmiş oluyoruz bu şekilde. TÜBİTAK destekli proje sayısı açısından da 49'uncuyuz. Kaliteli yayın sayısı açısından da Türkiye'de biz birçok büyük üniversiteyi geride bırakarak 23'ncü sıradayız. Bu başarıda emeği geçen tüm hocalarımıza teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

KAÜ'de Yüz Yüze Eğitim Ertelendi

KAÜ'de Yüz Yüze Eğitim Ertelendi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.