1. HABERLER

  2. Hemşirelik Öğrencilerinden Diş Sağlığı ANKETİ
KAÜ'ün Bilimsel Makale ATAĞI

KAÜ'ün Bilimsel Makale ATAĞI

KAÜ Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, öğretim üyesi başına düşen yayın sayısında 155 üniversite içerisinde 15. sıradayız.

A+A-
Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, öğretim üyesi başına düşen yayın sayısında Türkiye'deki birçok köklü üniversiteyi geride bıraktıklarını belirterek, “155 üniversite içerisinde 15. sırada yer aldık” dedi.
ÖSYM'nin 2008-2009 yılına ait tüm üniversitelerde yayınlanan yayınların istatistik verilerine göre 152 öğretim üyesi olan Kafkas Üniversitesi 129 yayınla 15. sırada yer aldı. Konu ile ilgili bir açıklama yayınlayan Rektör Prof. Dr. Abamüslüm Güven, yayın sayısındaki başarının öğretim kalitesini ortaya koyduğunu ve KAÜ'nün gelişme kaydettiğinin işareti olduğunu söyledi. 129 yayınla 15. sırada yer alan Kafkas Üniversitesi'nin Hacatepe, Boğaziçi, İTÜ, Uludağ, Dokuz Eylül, Gazi, Atatürk gibi Türkiye'nin köklü ve iddialı üniversitelerinin önünde yer aldığını sözlerine ekleyen Prof. Dr. Güven, “Üniversitemiz bu başarısıyla kurumlaşma yolundaki başarısını bir kez daha ortaya koymuş oldu. Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi bu yıl bitiyor. Üniversitemiz yalnızca bölge değil sınırlar açıldığında Kafkasların üniversitesi olacaktır. Şu anda 5 profesörün olduğu Tıp Fakültesi'nde ilklere imza atılıyor ve 'olmaz' denilen ameliyatlar yapılabiliyor. Araştırma hastanemiz hizmete girdiğinde doktor kadrosu tamamlanacak ve Kars artık sevk veren değil, sevkli hastaların tercih ettiği bir il olacaktır. Eğitim gibi sağlık hizmetimiz de Kars sınırlarını aşıp Kafkasya'ya açılacaktır.
Şu anda parasal olarak da her hangi bir sıkıntımız yok. Üniversitemiz yeni atılımlarla yoluna devam ediyor. Ödenek konusunda sıkıntı yaşamıyoruz, bu da gelişmemizi artırıyor. Kafkas Üniversitemizin hızlı gelişimini yalnızca yönetimin başarısı olarak görmüyorum. Bu başarıda Kars milletvekillerimiz Zeki Karabayır ve Mahmut Esat Güven'in de inkar edemeyeceğimiz girişimi ve katkısı vardır" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
2 Yorum