1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gölbaşı İlçesinde Asker Adayları Uğurlandı
KAÜ Rektörü Sami Özcan RÜŞVETÇİMİ?

KAÜ Rektörü Sami Özcan 'RÜŞVETÇİ'Mİ?

Kızıl Hackerlar grubu RedHacK, Kafkas Üniversitesi ile ilgili bir belge yayımlandı.

A+A-

Kızıl Hackerlar grubu RedHacK, geçtiğimiz hafta YÖK’ü hackleyerek binlerce belge ele geçirdiğini açıklamış ve bu belgeleri yayınlamaya başlamıştı.

Önceki gün de Kars Kafkas Üniversitesi ile ilgili bir belge yayımlandı. Başbakanlık İletişim Merkezi yazılan bir ihbar mektubunu içeren belgeye göre, İstanbul’da özel bir hastanede görev yapan doçent doktor, neredeyse hiç gitmediği Kars Kafkas Üniversitesi’nden profesörlük ünvanı aldı. Çalıştığı hastanede aylık 100 bin lira kazandığı öne sürülen doktorun, bu ünvan karşılığında Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan’a her ay 30 bin lira ödediği de iddia edildi.

Tarih uyuşmazlığı

İstanbul Avrasya Hastanesi’nin Kalp Damar Cerrahisi Klinik Şefi olarak görev yapan Prof. Dr. Esat Akıncı’nın, profesörlük kadrosunun Kars Kafkas Üniversitesi’nde olduğu halde, İstanbul‘da görev yaptığı ortaya çıktı. Akıncı, hakkındaki iddiaları yalanladı. Ancak tarihler arasındaki tutarsızlıklar dikkat çekti. Akıncı’nın Kafkas Üniversitesi’nde görev yaptığını iddia ettiği dönemde İstanbul’daki Özel Çamlıca Alman Hastanesi’nde görevli olduğu öğrenildi. Akıncı, yasa gereği Ağustos 2013’e kadar ücretsiz izinde olduğunu ve İstanbul’da profesörlük ünvanını kullanmadığını iddia etse de, Kafkas Üniversitesi Rektörü’nün açıklamaları Akıncı’yı yalanladı. Akıncı’nın görev yaptığı hastanenin internet sitesinde de Prof. unvanıyla görev yaptığı belirlendi.

2 yıllık izindeyim

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Akıncı, “Kafkas Üniversitesi'nde 30 kasım 2011 tarihinde üniversite yönetim kurulu onayı ile profesörlük kadrosuna atandım. Temmuz 2012 tarihinde, 26 ağustos 2013 tarihine kadar, bu sürenin sonunda üniversitedeki görevime dönmek üzere ücretsiz izine ayrıldım. İstanbulda bir özel hastanede Kalp ve Damar cerrahisi ünitesini kurmak üzere legal olarak, yani sağlık bakanlığı onayı ile kadrolu olarak çalışmaya başladım. Halen burada çalışmaktayım” dedi.

‘15 bin TL kazanıyorum’

Akıncı açıklamalarını şöyle sürdürdü, “Haberde yer alan iddia son derece gülünç ve saçmadır. Böyle bir para ne tarafımdan kazanılmış, ne de Sayın Rektöre verilmiştir. Burada almış olduğum ücret ortalama 15 bin TL civarındadır. Bu istenmesi halinde makbuz ve banka belgeleri ile kesinlikle kanıtlanabilir. Değil ki 30 bin tl ödeme yapılabilsin. Bu süreçte ücretsiz izinde olmama rağmen, yaklaşık her iki haftada bir Kars’a, tüm masraflar cebimden karşılamak üzere gittim ve orada Kalp ve Damar cerrahisi Ünitesini kurdum. Kars’ın ilk açık Kalp ameliyatını Aralık ayı içinde gerçekleştirdim.”

‘Unvanım sayılmıyor’

“Avrasya Hastanesi’nde görev yapıyorum şu anda. Bu sektörde ameliyat sayılarına bakıldığında ilk 10 cerrahtan biriyim. Profesörlük unvanı şöyle ücretsiz izin aldığım tarihten itibaren benim unvanım sayılmıyor. Daha sonrasında bu iki yılı tamamlayacaım. 25. madde var iki yıl üniversitede kalmak gerekiyor. Bu bizim akademik süremize sayılmaz. Ücretsiz izin çıkartılır. Tam gün yasası iptal edilince orada geçici 59. maddeyle böyle bir hak verildi. Bütün öğretim üyelerine adaptasyon sürecinde mağdur kalmasın diye bu hak verilmişti. Ben de bu hakkımı kullandım. Profesör unvanım İstanbul’da geçersiz. Üniversitede bunu kullanabiliyorum. İstanbul’da Doçent Doktor olarak geçiyor benim unvanım.”

İnternet sitesi bile yalanlıyor

Prof Dr. Akıncı’nın çalıştığı Avrasya Hospital’ın internet sitesinde şu bilgiler veriliyor, “2011-2012 yıllarında Unıversal grup Çamlıca hastanesinde bölüm başkanlığı görevini yürüttü, aynı yıl profesör unvanını aldı. Ağustos 2012’den itibaren Kalp ve Damar Cerrahisi bölüm başkanı.”

‘Bizimle çalışıyor’

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan ise “Biz bununla ilgili gerekli soruşturmalarımızı yaptık. Doktor arkadaşımıza da sorduk, bize 09.06.2012’den itibaren bizimle çalışmaya başladığı dönemden itibaren hiçbir hastane ile çalışmadığını, öncesinde de adı geçen hastanenin sahiplerinin çok yakın arkadaşı olduğu için zaman zaman danışmanlık verdiğini, çekilen fotoğrafların da 14 Mart Tıp Bayramı’nda hastanede davetli olduğu bir etkinlik sırasında çekildiğini söyledi. Bunların yazılı olduğu bir dilekçe verdi” diye anlattı.

‘Doğruysa istifa et’

“Eğer böyle bir durum varsa siz istifa edin yoksa biz tespit edersek öğretim üyeliği görevinize son veririz” şeklinde konuştuğunu da dile getiren Prof. Dr. Özcan, “Bizim Tıp Fakültemizdeki yoğun bakım ünitesinde bazı eksiklikler var, onların tamamlanması gerekiyor. Bu nedenle kendisi 1 Temmuz 2012’de ücretsiz izne çıktı. Geçen hafta izni bittiğinde geldi. Kendisi kalp damar cerrahisi uzmanı ve üç tane ameliyata girdi. Ama eksikliklerimiz hepsi tamamlanmadığı için kendisi ‘yeniden ücretsiz izne çıkmayı talep etti. Bu talebi henüz değerlendirilmedi” dedi. Bu tür iddiaların sürekli geldiğini belirten Prof. Dr. Özcan, “Benim ayda 30 bin TL karşılığında profesörlük ünvanı verdiğim iddiasını ortaya atıyorlar. İnsanlar ortaya çıkıp böyle iddialar ortaya atabiliyorlarsa belgelerini de göstersinler. Değil 30 bin lira, beş kuruş aldığımı ispatlasınlar rektörlükten de öğretim üyeliğinden de istifa ederim. İspatlayamayansa namussuz şerefsizdir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.