1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. KAÜ ile YDÜ Arasında İşbirliği Protokolü
KAÜ ile YDÜ Arasında İşbirliği Protokolü

KAÜ ile YDÜ Arasında İşbirliği Protokolü

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) ile Yakın Doğu Üniveristesi (YDÜ) arasında eğitim işbirliği protokolü imzalandı.

A+A-

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) ile Yakın Doğu Üniveristesi (YDÜ) arasında eğitim işbirliği protokolü imzalandı.

Kafkas Üniversitesi adına Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mükremin Özkan Arslan, Prof. Dr. Selçuk Ural ve Enformatik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halit Hami Öz’ün oluşturduğu heyet, Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ile çift diploma, bilim, kültür, sanat ve eğitim-öğretim alanlarında işbirliğini kapsayan bir protokol imzaladı. Protokole, Yakın Doğu Üniversitesi adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahreddin Sadıkoğlu imza attı.

Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahreddin Sadıkoğlu imza töreninde yaptığı açıklamada, eğitimin bir bölgenin en önemli sorumluluk alanlarından biri olduğunu belirterek, eğitim alanlarında hizmet veren kurumlarla işbirliği yapılmasının, eğitimin niteliğinin artırılmasına önemli katkı sağladığını söyledi.

Prof. Dr. Sadıkoğlu, “Anlaşma sayesinde Eğitim Fakültesi bünyesinde yedi bölümde ortak lisans programları oluşturuyoruz ve bu programlara kayıt yaptıran öğrencilerimiz 2 yıl Yakın Doğu Üniversitesi’nde 2 yıl da Kafkas Üniversitesi’nde eğitim aldıktan sonra çift diploma almaya hak kazanacaklar. Bu işbirliği protokolünün ülkemize ve her iki kuruma hayırlı olmasını dilerim” dedi.

KAÜ Rektör Yardımcısı Mükremin Özkan Arslan, oluşturulan ortak lisans programları, eğitim-öğretim alanlarında ortak konular üzerinde yapılacak bilimsel araştırmalar, projeler ve bilimsel yayınlarla hem öğrencilerin hem de öğretim görevlilerinin kendini geliştireceğini, bununla birlikte iki üniversitenin de eğitim niteliğinin artıracağını belirtti.

Prof. Dr. Arslan, “Yakın Doğu Üniversitesi ile imzaladığımız kapsamlı işbirliği protokolünün yükseköğretimde önemli bir yer teşkil edeceğinden hiç şüphemiz yok. Anlaşmanın her iki kuruma da hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Protokol çerçevesinde, ilk aşamada Eğitim Fakültesi bünyesinde; Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Okul Öncesi Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği ve Fen Bilgisi Öğretmenliğini kapsayan ortak programlarda öğrenciler 2 yıl KAÜ’de, 2 Yıl da Yakın Doğu Üniversitesi’nde eğitimlerini tamamlayarak çift diploma almaya hak kazanacaklar.

Ayrıca her iki üniversite bünyesinde fakülte, enstitü ve yüksekokullarda sürdürülen eğitim-öğretimin geliştirilmesi ve uluslar arası standartlara uyumlu hale getirilmesi konusunda ortak çalışmalar yapılacak.

İşbirliği çerçevesinde her iki üniversite kongre, konferans, sempozyum ve atölye çalışmaları gibi ortak bilimsel toplantılar ve spor yarışmaları düzenleyecek. Düzenlenen ortak çalışmalarda her iki üniversiteyi kapsayan tanıtıcı faaliyetlere yer verilecek.

KAÜ ile YDÜ Arasında İşbirliği Protokolü

KAÜ ile YDÜ Arasında İşbirliği Protokolü

KAÜ ile YDÜ Arasında İşbirliği Protokolü

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.