1. HABERLER

  2. KAÜ Bölge Üniversitesi Olma Yolunda
KAÜ Bölge Üniversitesi Olma Yolunda

KAÜ Bölge Üniversitesi Olma Yolunda

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) 14 bin öğrenci ile bölge üniversitesi olma yolunda hızlı ve emin adımlarla, geleceğe güven ve umutla bakıyor.

A+A-
Kafkas Üniversitesi (KAÜ) 14 bin öğrenci ile bölge üniversitesi olma yolunda hızlı ve emin adımlarla, geleceğe güven ve umutla bakıyor.
 
Kafkas Üniversitesi, Rektör Prof. Dr. Prof. Dr. Abamüslüm Güven'in başarılı çalışmaları ile hızla büyürken, yapılan binaların yanında tamamlanmak üzere olan binalar ve yeniden başlatılan inşatlarla kampüs alanı adeta şantiyeye döndü.

Rektör Prof. Dr. Abamüslüm Güven, Kafkas Üniversitesi'nin bölge üniversitesi olması için çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini belirtti. Birçok bölgede inşatların devam ettiğini, bunların hepsinin bitirilmesiyle birlikte Kafkas Üniversitesi'nin bölge üniversitesi olacağını ifade eden Prof. Dr. Güven "Biz buna inandık ve bunun için çalışıyoruz. Kafkas Üniversitesi her geçen biraz daha büyüyor. Bu da bizleri son derece mutlu etmektedir. Amacımız Kars'a ve üniversitemize hizmettir. Bunun için göreve geldik" dedi.

245 ÖĞRENCİYLE BAŞLADI 14 BİN ÖĞRENCİ İLE DEVAM EDİYOR
Kafkas Üniversitesi'nin 11 Temmuz 1992 tarihinde 3837 sayılı yasayla kurulduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Abamüslüm Kaya; "Kafkas Üniversitesi, kurulduğu tarihte Erzurum Atatürk Üniversitesi'nden devredilen bir fakülte ve tek programlı bir meslek yüksekokulu ile 245 öğrenci ve 40 öğretim elemanına sahipti. Bugün ise 14 bin öğrenci ile bölge üniversitesi olma yolunda hızlı ve emin adımlarla, geleceğe güven ve umutla bakan bir konumdayız. Kafkas Üniversitesi, 8 ayrı yerleşkede, 6 fakülte, 2 yüksekokul, 5 meslek yüksekokulu, 1 devlet konservatuarı, 3 enstitü, 6 araştırma merkezi olmak üzere toplam 23 akademik birime ve 468 öğretim elemanına sahip. Üniversiteye her yıl büyük çoğunluğu bölge dışından olmak üzere yaklaşık 4 bin öğrenci kayıt yaptırmaktadır" diye konuştu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
2 Yorum