1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 16 Yaş Altı Futbol Ligi
Karstan Silivriye Otobüs KALKACAK!

Kars'tan Silivri'ye Otobüs KALKACAK!

İşçi Partisi, Atatürk Düşünce Derneği, Eğitim- İş ve Türkiye Gençlik Birliği 13 Aralık'ta ki karar duruşmasına Kars'tan da otobüs kaldırıyor.

A+A-

İşçi Partisi, Atatürk Düşünce Derneği, Eğitim- İş ve Türkiye Gençlik Birliği 13 Aralık’ta ki karar duruşmasına Kars’tan da otobüs kaldırıyor.

Eğitim- İş Kars şubesinde yapılan Basın açıklamasına, ADD Başkanı Özfer Koçak, İşçi Partisi Kars İl Başkanı Muharrem Yerli, Eğitim- İş Kars Şube Başkanı Ersin Özbey, TGB Kars İl Başkanı Ergin Çelik ortak bir basın açıklaması yaparak Kars halkını Silivri’ye davet ettiler.

Konuya ilişin yapılan açıklamada, Kars’tan katılamayanlara da vekalet verin çağrısı yapıldı. ADD, İP, Eğitim- İş ve TGB yöneticilerinin de hazır bulunduğu basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

“Büyük Milletimizin vicdanının ayağa kalktığı bu günlerde bizde, ülkenin en doğusundan, bir ucundan Kars’tan; Atatürkçü Düşünce Derneği, İşçi Partisi, Eğitim-İş ve bu büyük Milleti elinden çekip ayağa kaldıran Türkiye Gençlik Birliği ve Karslı yurtseverler olarak ilk başta Kars halkına, ardından tüm ülkemize çağrıda bulunuyoruz; “Biz Kars’tan geliyoruz. Siz Edirne’den, Mersin’den, Sinop’tan, Diyarbakır’dan, Artvin’den gelin. 132 Aralık günü Silivri’de tek yürek olalım. Daha önce 19 Mayıs’ta.. Taksim’de. 29 Ekim’de Ulus’ta. 10 Kasım’da Tandoğan’da Anıtkabir’de yaptık bunu. Şimdi Silivri buluşması ayağa kalkan halkın tacı olsun! Artık bilen bilmeyene anlatıyor. Biz halk olarak artık, adaletin, hukukun işlemediğini 1200 bin sayfaya ulaşan emelsiz, kanıtsız iddaların peşinde değiliz. Türkiye’nin çözümünü Silivri’ye, Hasdal’a tıkanlar kapılarına Koca kilitler asanlar bir şeyi unuttular; O kapının anahtarı bu halkta Bizde Silvri’de, Hasdal’da bir kapı açacak anahtarın birini alıp Kars’tan yola çıkıyoruz. Silivri’de 81 bir kilitli kapı varsa. 81 İlde de, halkta da 81 anahtar var. Kars bu anahtarın kendisinde olanı alıp geliyor. Çağrımız Edirne’yedir.. Türkiye’yedir. Kars’tan bu buluşmaya katılamayanlara da bir çağrımız var; Gelemiyorsanız, gelecek durumda değilseniz; vekalet gönderin. Biliyoruz; İstanbul’da 1 Milyon’dan fazla Karslı, Ardahanlı, Iğdırlı var. Birer telefon edin oradaki yakınlarınıza. Sizi vekaleten bu tarih sahnesinde bir veya birkaç yakınınız sizi orada temsil etsin. İstanbul’un hangi semtinde oturuyorsa, onlara birer telefon ederek sizin adınıza Silivri’de olmasını isteyin.. bu tarihi görevde siz olamıyorsanız yakınlarınızı görevlendirin. Bugün içinde geçtiğimiz karanlığın ışıkları aydınlatıcıları, Silivri’de esirdir, Hasdal’da tutsaktır. Bu ülkenin vicdanı bu vicdansızlığa izin vermeyecektir.. elini dizine basıp Taksim’de, Ulus’ta, Tandoğan’da doğrulan bu büyük millet 13 Aralık’ta Silivri’de dimdik ayakta olacaktır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.