Kars'tan Berat Kandili Mesajları

Kars'tan Berat Kandili Mesajları

Ramazan'a 15 gün kala idrak edilen Berat Kandili nedeniyle, Kars Valisi Türker Öksüz ve Kars Belediyesi Eşbaşkanları Şevin Alaca ile Ayhan Bilgen mesaj yayımladı.

A+A-

Ramazan'a 15 gün kala idrak edilen Berat Kandili nedeniyle yayınlanan mesajlar. 

Vali Öksüz'ün Kandil Mesajı

Kars Valisi Türker Öksüz, Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Öksüz, mesajında, Şaban ayının 14'ünü 15'ine bağlayan gecenin merhamet, mağfiret ve bağışlanma gecesi olarak kabul edilen Berat Kandili olduğunu belirtti.

Berat gecesinin Hak'kın yanında yer alma ve hayra giden yolları arama gecesi olduğunu ifade eden Öksüz, "Berat gecesinde, inananların Cenabı Allah'a yönelerek günah yüklerinden kurtulup ilahi bağışlanmaya mazhar olmaları, gönüllerine ışık saçılması, vicdanlarının aydınlatılması, herkese neşe ve huzur getirmesi temenni edilir." dedi.

Öksüz, kendisinin de tüm İslam aleminin kandilini kutladığını sözlerine ekledi.

Eşbaşkan Alaca ve Bilgen'in Kandil Mesajı

Kars Belediyesi Eşbaşkanları Şevin Alaca ve Ayhan Bilgen, Beraat Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Kars Belediyesi Eşbaşkanları Şevin Alaca ve Ayhan Bilgen, “Kandiller ışıklarıyla sadece karanlık gecelerimizi değil, aynı zamanda manevi feyziyle de bunalan gönüllerimizi aydınlatır, zihinlerimizi berraklaştırır. Esasen bu gibi mübarek gün ve geceleri değerlendirebildiğimiz sürece, güzel amellerle içini doldurabildiğimiz zaman, yanlışlarımızın farkına varıp doğru istikamete yönelebildiğimiz ölçüde bizim için bereketli ve kazançlı zaman dilimleri olacaktır. İşte bu manevi atmosferde idrak edeceğimiz on bir ayın sultanı Ramazan ayının müjdecisi olan Berat kandilinde, gönül huzuru ile kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesini temenni ediyoruz. Mübarek Berat kandilinin kutlu olmasını diler, milletimizin, memleketimizin ve tüm İslam aleminin birlik ve beraberliğine, barış ve huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederiz” dediler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler