1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars'tan Berat Kandili Mesajları
Kars'tan Berat Kandili Mesajları

Kars'tan Berat Kandili Mesajları

Ramazan'a 15 gün kala idrak edilen Berat Kandili nedeniyle yayınlanan mesajlar.

A+A-

Ramazan'a 15 gün kala idrak edilen Berat Kandili nedeniyle yayınlanan mesajlar.

Karaçanta’nın Berat Kandili Mesajı

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Murtaza Karaçanta, yayımladığı mesajında, “Rahmet, mağfiret ve bereket ayı Ramazan’ın müjdecisi olan Berat gecesinin en güzel şekilde idrak edilmesini temenni ediyorum” dedi.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Berat kandili kendimize, Rabbimize ve tüm insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlatan, geçmişimizi hesaba çekerek dua ve azimle geleceğimizi yeniden inşa etme imkanı sunan müstesna bir gecedir. Kurtuluş, af ve arınma anlamına gelen Berat Kandili, bizlere bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz hatalardan ve günahlardan tövbe ederek, Yüce Rabbimizin rahmet ve mağfiretine sığınma fırsatı sunar. Bu gecede ibadet ve dualarla Rabbimize yakınlaşmalı, Yüce Mevla’ya, ailemize, çocuklarımıza, çevremize ve tüm insanlığa karşı olan görev ve sorumluluklarımızı yeniden hatırlayarak, yeni Bir Ümit ve kararlılıkla geleceğimizi şekillendirmeye çalışmalıyız. Bu mübarek gecenin, gündelik hayatın getirdiği sıkıntılar ve manevi hayatın ihmaliyle daralan kalplerimize bir Kandil olması dileğiyle, aziz hemşehrilerimin, milletimizin ve İslam aleminin Berat Kandili’ni kutluyorum. Bu gece vesilesiyle dünyanın birçok yerinde Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı sıkıntıların ortadan kaldırılmasını, bütün dünyada hak ihlallerinin sona ermesini, acı ve gözyaşının, şiddet, terör ve umutsuzluğun yerini kalıcı bir huzur ve barışa bırakmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

Vali Doğan’ın Berat Kandili Mesajı

Kars Valisi Rahmi Doğan, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

"Şaban ayının 14’ünü 15’ine bağlayan, bağışlanma gecesi olan ve rahmet-mağfiret ayı olan Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandilini idrak etmenin heyecan ve mutluluğu içerisindeyiz. Berat gecesi; Cenab-ı Allah'ın rahmet, lütuf ve mağfiretiyle tecelli ederek, kullarına bağışlanma kapılarını ardına kadar araladığı; müminlerin dualarına icabet ettiği, günahlarını affettiği, yapılan ibadetleri normal zamanlardan kat kat fazla mükâfatlandırdığı bir zaman dilimidir. İnsanların kendilerini ve yaptıklarını bir kez daha gözden geçirmesi ve sorumluluklarını hatırlaması bakımından önemli fırsat olan Berat Kandilinde; kendimizi her türlü kötü duygulardan, haksızlık ve adaletsizlikten, kin, nefret ve intikam duygularından arındırmalı, Rabbimizin bağışlayıcılığına sığınmalıyız. Berat gecesi bir vesile kılınarak, özümüze dönmeli, ümitlerimizi canlandırmalı, bağışlama ve bağışlanma duygularımız güçlendirilmeli, insanlar arasındaki dargınlıklar, küskünlükler giderilmeli, yıktığımız gönülleri, kırdığımız kalpleri onarmak için de bir fırsat olarak görülmelidir.  Bu duygu ve düşüncelerle; başta Karslı hemşehrilerim olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Berat Kandilini tebrik eder, bu anlamlı gecenin toplum olarak birbirimize kenetlenip, birlik ve beraberliğimizin daha da pekişmesine vesile olmasını Yüce Allahtan niyaz ederim. Bu duygu ve düşüncelerle; Regaip Kandili ve üç ayların tüm Karslı hemşerilerime, ülkemize, tüm İslam âlemine ve dünyaya huzur ve mutluluk getirmesini diliyor, aramızdaki muhabbetimizi, kardeşliğimizi, birlik-beraberliğimizi ve dirliğimizi güçlendirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor, saygılarımı sunuyorum."

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.