1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars’ta Erişte Kesimi Başladı
Kars'ta Velilerin Tartışması Kanlı Bitti

Kars'ta Velilerin Tartışması Kanlı Bitti

Kars’ta bir okulda öğrenciler arasında çıkan tartışmaya velilerin de dahil olması sonucu öğrenci yakını, diğer öğrencinin anne ve babasını yanında taşıdığı silahla yaraladı.

A+A-

Kars’ta bir okulda öğrenciler arasında çıkan tartışmaya velilerin de dâhil olması sonucu öğrenci yakını, diğer öğrencinin anne ve babasını yanında taşıdığı silahla ateş ederek yaraladı.

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; olay, sabah saatlerinde özel bir okulun müdür odasında meydana geldi.

2 KİŞİ SİLAHLA YARALANDI

İddiaya göre, bir süre önce ortaokul öğrencileri arasında yaşanan tartışmanın ardından, okul yönetimi ailelerle görüşmek istedi. Görüşme sırasında veliler arasında tartışma çıktı. Tartışmada öğrenci yakını Y.A, diğer öğrencinin anne ve babasına yanında taşıdığı silahla ateş etti.

Yaralı anne ve baba, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Kars Harakani Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yaşanan olay sonrası okul önünde ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alınırken, olaya karıştığı tespit edilen şahsı yakalamak için çalışma başlatıldığı belirtildi.

ÖĞRENCİLERİN DERSTE OLMASI FACİAYI ÖNLEDİ

Öğrencilerin derste olduğu esnada meydana gelen olayda şans eseri öğrenciler zarar görmezken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAYIMLADI

Kars Valiliği yayımladığı açıklamada; “İlimizde faaliyet göstermekte olan özel bir okulda 26 Eylül 2023 Salı günü (bugün) Saat 08.30 sıralarında meydana gelen olayla ilgili olarak açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Bahse konu okulda öğrenim görmekte olan iki öğrenci arasındaki tartışmayı ailelerine bildirmeleri üzerine okul yönetimi, konuyu görüşmek üzere öğrenci velilerini okula davet etmiştir.

Konu, okul yönetimi ile öğrenci velileri arasında görüşülmekte iken veliler arasında çıkan tartışma üzerine öğrenci velisi (Y.A) isimli şahıs karşı taraf olan öğrenci velileri anne ve babayı ateşli silah ile yaralamıştır. Yaralıların hayati tehlikeleri bulunmamakta olup tedavileri devam etmektedir. Olay ile ilgili tahkikat devam etmektedir.

Şiddetin her türlüsüne karşıyız ve şiddetle mücadelemiz hep birlikte kararlılıkla devam edecektir.” denildi.

...haberin uzantısı

OKULDAN AÇIKLAMA

Kars’ta özel bir okulda öğrenciler arasında çıkan tartışmaya velilerin de dâhil olması sonucu yaşanan olayla ilgili, adı geçen okul yazılı açıklama yaptı.

Özel okuldan yapılan yazılı açıklamada, “Okulumuzda 26/09/2023 tarihi saat 08:30 sularında yaşanan elim olay , okul yönetimi olan bizleri de derinden üzmüştür. Bu olay hakkında gerek basın gerek sosyal medyada çıkan ve gerçeği yansıtmayan haberlere cevaben düzeltme metni yayınlamayı uygun gördük.

Basında yayınlanan “ Okul Yönetimi Davet Etmiş “ iddiası aslını yansıtmamaktadır. Okulumuzun eğitim – öğretim prensiplerinde hiçbir velimizi, hiçbir olayda yüz yüze getirmeme ilkesi bu olayda da korunmuştur. Olay ders başlangıç saatinin dışında gerçekleştiğinden öğrencilerimiz olaya tanıklık etmemiştir. Olaya ilk müdahale yönetim ve öğretmenlerimiz tarafından yapılmış olup kısa sürede güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri tarafından kontrol altına alınmıştır. Gün boyu eğitim – öğretim faaliyetlerimiz planladığımız şekilde devam etmiştir. Ayrıca olayda bahsi geçen kişilerin okulla ilişiği kesilmiştir.

Bu süreçte yanımızda olup geçmiş olsun dileklerini ileten değerli velilerimize ve kıymetli Kars halkına teşekkürü bir borç bilir, böyle bir olayın bir daha yaşanmamasını temenni ederiz. Kamuoyuna saygılarımızla …” ifadeleri yer aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.