1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars Belediyesi'nin Gelirleri Artıyor!
Ulaşıma ve Eğitime ‘Tipi’ Engeli

Ulaşıma ve Eğitime ‘Tipi’ Engeli

Kars ve bölgede kar yağışı ve tipi sebebiyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor.

A+A-

Kars ve bölgede kar yağışı ve tipi sebebiyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; bölgede iki gündür etkili olan kar yağışı ve tipiden dolayı ulaşımda aksamalar meydana gelirken, sürücüler kar ve tipi ile birlikte buzlanmada zor anlar yaşıyor.

Karayolları ekipleri, bölge genelinde kar ve tipinin etkili olduğunu belirterek, sürücüleri zincirsiz yola çıkmaması konusunda uyarıyor.

...haberin uzantısı 

Bölgede bir süredir devam eden ve sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran kar yağışı yüksek kesimlerinde tipiye dönüşürken, görüş mesafesinin de büyük ölçüde düştüğü kaydedildi.

KARS'TA 39 KÖY YOLU KAPANDI

Kars'ta, aralıklarla etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 39 köy yolunu ulaşıma kapadı. 

Hava sıcaklığının gece eksi 10, gündüz eksi 5 olarak ölçüldüğü Kars'ta yüksek kesimlerde kar ve tipi etkisini sürdürüyor.

Kar kalınlığı bazı bölgelerde 30 santimi bulurken, Kars merkezde 2, Akyaka'da 2, Arpaçay'da 11, Digor'da 10, Sarıkamış'ta 6 ve Selim'de 8 olmak üzere toplam 39 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. 

Kapalı bulunan köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için çalışmalar sürüyor.

650e95f5-3dfe-4d94-89c5-53b0e16163a5.jpeg

SARIKAMIŞ'TA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde kar yağışı ve tipi nedeniyle bugün için (21 Şubat Salı), 1 gün süreyle okullar tatil edildi.

Sarıkamış Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, "...ilçe genelinde kar yağışı ve tipinin etkili olduğu olumsuz hava koşulları nedeniyle, ilçe merkezi ve köylerdeki tüm okullarda bir gün eğitime ara verildiği" kaydedildi.

DİGOR’DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Kars'ın Digor ilçesinde de yoğun kar yağışı nedeniyle okullar yarın (22 Şubat Çarşamba) tatil edildiği bildirildi.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, "İlçemizde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle merkezde ve bağlı köylerde faaliyet gösteren bütün örgün ve yaygın eğitim kurumlarında, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim öğretime 22 Şubat günü ara verilmiştir." ifadesine yer verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.