1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. 230 Kiloluk 'Boz Ayı' Kaza Kurbanı
Kars’ta Turizm Haftası Ziyaretleri

Kars’ta Turizm Haftası Ziyaretleri

Turizm temsilcileri, Turizm Haftası sebebiyle Kars Valisi Günay Özdemir'i makamında ziyaret etti.

A+A-

Kars Valisi Günay Özdemir, Turizm Haftası münasebetiyle İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay Başkanlığında, KARSOD Başkanı Halit Özer, Sarıkamış Turizm Derneği (SATURDER) Başkanı Mir Hasan Taş ve dernek üyeleri ve turizm işletmesi temsilcilerini makamında kabul etti. 

Ziyarette turizmcilerle bir süre sohbet eden Vali Özdemir, yaptığı değerlendirmede; Turizm Haftasıyla birlikte, turizm sezonun başladığı bugünlerde turizm işletmelerinin sezona hazır olmasına rağmen, Kars’ın temizlik açısından sezona hazır olmadığını söyledi.

Kars’ın turizm çeşitliliği bakımından zengin bir il olmasına rağmen bu imkanları çok iyi değerlendiremediklerini ve bu zenginliklerden yeteri kadar yararlanamadıklarını vurgulayan Vali Özdemir, “Öncelikli olarak Kars’ın temizliği açısından çok büyük sıktılar yaşamaktayız. Turizm Haftası, belki de Kars için özel bir hafta olabilir. Çünkü biraz daha özele inerek ve turizmin temelinde tarihi ve kültürel değerlerimiz kadar şehrin bakım ve temizliğinin de önemli olduğunun her kese anlatılması ve ilgili kurumlar ile halkımız arasında farkındalık yaratılması gerekir. Kars’ın şu andaki en önemli sorunlarının başında Kars’ın temizliği gelmektedir. Temizlik ve tertip-düzen konusunun Turizm Haftası boyunca halkımıza anlatılarak bu konuda duyarlılığın arttırılması gerekiyor. Bunun için de çok ciddi bir çaba gerekiyor. Turizm haftasında genellikle belki de bizler ve sizler, turizmin farklı yönlerine bakıyoruz. Ama aslında ‘Turizmin temel noktaları nelerdir, bu konularda eksikliklerimiz nelerdir, bunları nasıl telafi ederiz? diye düşünmeliyiz. Bütün halkımızla, sivil toplum örgütlerimizle, mahalli yöneticilerimizle, merkezi yöneticilerimizle, kamu kurum ve kuruluşlarımızla beraber, konuya biraz daha önem vermemiz gerekir.” şeklinde konuştu.

turizm-ziyareti.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.