1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. DİGOR

  4. HDP’li ‘Eşbaşkan’a Mazbatası Verilmedi
Kars'ta Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Toplantısı

Kars'ta Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Toplantısı

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ve Birleşmiş Milletler Kadın Biriminin (UN Women) organizesinde Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır'ı kapsayan bir bölge toplantısı düzenlendi.

A+A-

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ve Birleşmiş Milletler Kadın Biriminin (UN Women) organizesinde Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır'ı kapsayan bir bölge toplantısı düzenlendi. Toplantıya Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da katıldı.

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi, yerel ve ulusal düzeyde toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda duyarlılığı artırmak amacıyla "Ağrı, Ardahan, Iğdır, Kars Bölgesel Bilgi ve Deneyim Paylaşımı ve Farkındalık Arttırma Toplantısı" düzenledi. TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) ortaklığında yürütülen "Türkiye'de Siyasi Liderlikte ve Siyasi Katılımda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi" kapsamında düzenlenen toplantı Kars'ta yapıldı. Toplantıya Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, Komisyon üyesi milletvekilleri, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Ülke Program Direktörü Fulya Vekiloğlu, Kars Valisi Rahmi Doğan, Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, Ardahan Valisi İbrahim Özefe, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Serhat Kalkınma Ajansı temsilcileri ve bölgedeki sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Bölgedeki kamu kurumlarının toplumsal cinsiyet alanındaki çalışmalarıyla ilgili sunum yaparak katılımcılarla deneyimlerini paylaştığı toplantıda, bu alandaki faaliyetler ve fırsatlar değerlendirildi. Katılımcılar, kadın erkek fırsat eşitliğine dair plan ve programların etkin şekilde uygulanmasını sağlamak amacıyla ilgili kurumlararası koordinasyon ve işbirliğini arttıracak önerilerini de paylaştı. Toplantı, KEFEK Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu'nun kapanış konuşması ile son buldu.

Birleşmiş Milletler Kadın Biriminin desteğiyle yürütülen "Türkiye'de Siyasi Liderlikte ve Siyasi Katılımda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi", diyalog mekanizmalarını artırmayı, KEFEK ile yerel aktörler arasındaki bağlantıları güçlendirmeyi, kadının siyasete katılımı konusunda çalışan sivil toplum kuruluşlarının politika alanını genişletmeyi hedefliyor.

Kars'ta Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Toplantısı


Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.