1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Kars’ta PKK Operasyonu: 6 Gözaltı
Kars’ta ‘Toplantı ve Gösteriler’ Yasaklandı

Kars’ta ‘Toplantı ve Gösteriler’ Yasaklandı

Kars’ta toplantı, basın açıklaması ve gösteri yürüyüşleri 7 gün yasaklandı.

A+A-

Kars’ta toplantı, basın açıklaması ve gösteri yürüyüşleri 7 gün yasaklandı.

Kars Valiliği, toplantı, basın açıklaması ve gösteri yürüyüşlerinin 7 gün yasaklandığını duyurdu.

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; Kars genelinde yapılması planlanan toplantı, gösteri ve yürüyüşlerin 4- 10 Ocak tarihleri arasında bir haftalığına yasaklandığı duyuruldu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, “Valilik ve Kaymakamlık Makamının uygun göreceği etkinlikler ile kamu kurum ve kuruluşlarının düzenleyeceği, resmi bayram, resmi anma günleri, resmi tören ve kutlamalar ile bu kurumların gelenek ve göreneklerine göre yapacakları programlar, spor faaliyetleri ile bilimsel, ticari ve ekonomik amaçlarla yapılan etkinlik ve toplantılar hariç olmak üzere ilimiz mülki sınırları içerisinde (Jandarma ve Polis Sorumluluk Alanının Tamamı) meydan, cadde, sokak, yol, park vb. umuma açık alanlarda; miting, kapalı ve açık yer toplantısı, gösteri yürüyüşleri, oturma eylemi, protesto eylemi, basın açıklaması, insan zinciri oluşturularak yapılabilecek protesto/yürüyüş ve toplanmalar, halk kürsüleri şeklinde toplantı/toplanmalar/halk toplantıları, ses yayın araçları (taşıt, mobil vb. araçlar) ile yapılabilecek her türlü sesli ve görsel faaliyetler, açlık grevi, çadır kurma, stant açma, imza toplama/imza kampanyası, dilek feneri/balon, drone ve paramotor/planör, yamaç paraşütü uçurmak, anma toplantısı/anma töreni, konser, şenlik, panel, tiyatro, skeç, sinevizyon, pandomim, meşale yakma ve taşıma, el ilanı, bildiri, broşür dağıtma, afiş/poster/pankart asma, sticker yapıştırma vb. tüm etkinlikler 04.01.2023 günü saat 00.00'dan 10.01.2023 saat 23.59'a kadar yedi (7) gün süre ile yasaklanmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” denildi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.