1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Soğuk Hava Dalgası Kars’ı Etkisi Altına Aldı.. Kar ve Buzlanma Uyarısı!
Kars’ta Sporun Gündemi.. Atletizmde Çifte Şampiyonluk, Short Track’ta 7 Madalya!

Kars’ta Sporun Gündemi.. Atletizmde Çifte Şampiyonluk, Short Track’ta 7 Madalya!

Karslı sporcuların farklı branşlarda elde ettiği sonuçlar ve yaklaşan organizasyonlara yönelik hazırlıklar kentteki spor gündeminin öne çıkan başlıkları oldu.

A+A-

Karslı sporcuların farklı branşlarda elde ettiği sonuçlar ve yaklaşan organizasyonlara yönelik hazırlıklar kentteki spor gündeminin öne çıkan başlıkları oldu.

Atletizmde Kübra Bay ve Metin Ergül Türkiye şampiyonluğuna ulaşırken, Short Track sporcuları ANALİG Türkiye Birinciliği’nde toplam 7 madalya kazandı.

Optimist branşında Kars’ı temsil edecek sporcular ise 4-6 Eylül tarihlerinde Kırşehir Hırfanlı Barajı’nda düzenlenecek yarışlar öncesi hazırlıklarını sürdürüyor.

ATLETİZMDE KÜBRA BAY VE METİN ERGÜL TÜRKİYE ŞAMPİYONU

PolitiKARS’ın haber kaynaklarından derlediği bilgilere göre; Denizli’de düzenlenen 2026 Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Final Yarışmaları’nda Kars’ı temsil eden Kübra Bay ve Metin Ergül, kendi kategorilerinde Türkiye şampiyonluğuna ulaştı.

Kübra Bay, 1500 metre kadınlar yarışını ilk sırada tamamlayarak Türkiye şampiyonu oldu. Metin Ergül ise 2000 metre erkekler kategorisinde birinciliği elde etti.

kars-033.jpg

kars-034.jpg

İki sporcu, Ağustos ayında Bingöl’de düzenlenen ANALİG yarı final yarışmalarında da dereceye girmiş ve Denizli’deki Türkiye Şampiyonası’na katılma hakkı kazanmıştı.

SHORT TRACK’TA 7 MADALYA

Karslı sporcuların bir diğer dereceleri ise Short Track branşında geldi.

kars-032.jpg

ANALİG Türkiye Birinciliği Short Track Yarışmaları’nda Kars ekibi 1 altın, 4 gümüş ve 2 bronz olmak üzere toplam 7 madalya kazandı.

Yarışmaların ardından Kars ekibi, 5 ilin katıldığı takım sıralamasında 4’üncü oldu ve kupa aldı.

OPTİMİST SPORCULARI KIRŞEHİR’E HAZIRLANIYOR

Kars’ı Optimist yarışlarında temsil edecek sporcuların hazırlıkları da devam ediyor.

kars-031.jpg

4-6 Eylül tarihlerinde Kırşehir Hırfanlı Barajı’nda düzenlenecek yarışlar öncesinde Karslı yelkenciler, Çıldır Gölü Su Sporları Merkezi’nde antrenman gerçekleştiriyor.

Çalışmalarda tekne batırma, orsa, apaz ve pupa seyirleri üzerinde teknik çalışmalar yapılıyor. Sporcuların yarış koşullarına hazırlanmasına yönelik antrenmanların yarış tarihine kadar sürmesi planlanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.