1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Koçyiğit’ten Yoğun Program.. Digor, Arpaçay ve Susuz’da Partililerle Buluştu!
Kars’ta Okul Saldırısı İçin Tepki.. “Okullarda Güvenlik Artırılsın” Çağrısı!

Kars’ta Okul Saldırısı İçin Tepki.. “Okullarda Güvenlik Artırılsın” Çağrısı!

K.Maraş’taki okul saldırısının ardından Kars’ta düzenlenen anma programında eğitimciler ve yurttaşlar bir araya gelerek hem kayıpları andı.

A+A-

K.Maraş’taki okul saldırısının ardından Kars’ta düzenlenen anma programında eğitimciler ve yurttaşlar bir araya gelerek hem kayıpları andı.

Eğitim camiasını derinden sarsan olayın ardından gerçekleştirilen programda, hayatını kaybedenler için dualar edildi, saldırıya tepki gösterildi.

K.Maraş’ta bir öğretmen ile 8 öğrencinin yaşamını yitirdiği okul saldırısının ardından Kars’ta anma programı düzenlendi. 

CAMİDE DUA, CADDELERDE YÜRÜYÜŞ

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen Kars Şubesi öncülüğünde düzenlenen program, Cuma namazının ardından Fethiye ve Işıklı Camii’nde başladı. Saldırıda yaşamını yitiren öğretmen ve öğrenciler için gıyabi cenaze namazı kılınarak dualar edildi. Ardından sendika üyeleri ve yurttaşlar bir araya gelerek saldırıyı protesto etti.

Cumhuriyet, Gazi Ahmet Muhtar Paşa, Faikbey, Haydar Aliyev ve İnönü caddeleri boyunca devam eden yürüyüşte, eğitim kurumlarında artan şiddet olaylarına dikkat çekildi. Katılımcılar, “okullarda güvenlik” vurgusu yaparak yetkililere daha etkili önlemler alınması çağrısında bulundu. Yürüyüş, Hükümet Konağı önünde sona erdi.

“SALDIRILAR TOPLUMDA ENDİŞE YARATIYOR”

Hükümet Konağı önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Türk Eğitim-Sen Kars Şube Başkanı Ozan Ağadedeoğlu, son dönemde yaşanan saldırıların toplumda ciddi bir kaygı yarattığını ifade etti. İstanbul, Ş.Urfa ve K.Maraş’ta meydana gelen olaylara dikkat çeken Ağadedeoğlu, bu tür saldırıların nedenlerinin kapsamlı şekilde araştırılması gerektiğini belirtti.

Ağadedeoğlu, “Son bir ay içinde İstanbul’un ardından Ş.Urfa ve K.Maraş’ta eğitim camiasını derinden sarsan üç ayrı saldırı yaşandı. Daha önce benzer olayları çoğunlukla yurt dışındaki örneklerde görüyorduk. Bugün ise bu acıları burada yaşıyoruz. Bu durumun nedenleri mutlaka ortaya konulmalı. Elbette bu süreç zaman alır ancak başta İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlıkları olmak üzere ilgili kurumların eşgüdüm içinde hareket ederek güvenlik tedbirlerini hızla artırması gerekiyor. Bir gün Ş.Urfa’da, ertesi gün K.Maraş’ta yaşanan olaylar, gerekli önlemlerin yeterince alınmadığını düşündürüyor. Sorunun koordinasyonla çözülebileceğine inanıyoruz” dedi.

ANITTA SAYGI DURUŞU VE KARANFİLLER

Açıklamanın ardından grup, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na geçti. Burada saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Saldırıda yaşamını yitirenler anısına anıta karanfiller bırakıldı.

Kars’ta Okul Saldırısının Acısı Paylaşıldı: Gıyabi Cenaze Namazı ve Yürüyüş

Kars’ta Okul Saldırısının Acısı Paylaşıldı: Gıyabi Cenaze Namazı ve Yürüyüş

Kars’ta Okul Saldırısının Acısı Paylaşıldı: Gıyabi Cenaze Namazı ve Yürüyüş

Kars’ta Okul Saldırısının Acısı Paylaşıldı: Gıyabi Cenaze Namazı ve Yürüyüş

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.