1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. 'Kars ve Bölge'de Sağanak Bekleniyor
Karsta Kar Üstünde Cirit GÖSTERİSİ

Kars'ta Kar Üstünde Cirit GÖSTERİSİ

Kars'ın Selim İlçesi'ne bağlı Kekeç Köyü'ndeki gençlerin kendi aralarında düzenledikleri turnuvalarla ata sporu cirit yaşatılmaya çalışılıyor.

A+A-

Kars'ın Selim İlçesi'ne bağlı Kekeç Köyü'ndeki gençlerin kendi aralarında düzenledikleri turnuvalarla ata sporu cirit yaşatılmaya çalışılıyor.

Hafta sonu ilçeye bağlı Aşağı Sallıpınar, Çıplaklı ve Kekeç köylerinde düzenlenen cirit müsabakalarına bu hafta Kekeç Köyü ev sahipliği yaptı. Gençlerin özel yetiştirdikleri atlarıyla kar üzerinde yaptıkları cirit müsabakaları renkli görüntülere sahne oldu. Hava sıcaklığının sıfırın altında 14 dereceye kadar düştüğü karlı zeminde köylüler cirit gösterisini büyük zevkle izledi. Ata sporu ciriti yaşatak için düzenlenen turnuvayı hiç kaçırmadıklarını söyleyen Kekeç Köyü'nden Musa Eryaman, "Cirit sevdası bir başka. Türkiye'de bu sporun federasyonu var. Hatta bazı illerde lig usulü maçlarda düzenleniyor. Ama bizim gençlerin kendi aralarında yaptıkları müsabakalar çok zevkli geçiyor" dedi.

Öte yandan Kekeç Köyü'ndeki cirit karşılaşması sırasında atın kayıp düşmesi sonucu bir ciritçi genç yaralandı. Yaralı ciritçi, ambulansla hastaneye kaldırıldı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.