Karsta Kar Kalınlığı Yarım Metreyi GEÇTİ

Kars'ta Kar Kalınlığı Yarım Metreyi GEÇTİ

Kars'ta günlerdir aralıklarla devam eden kar yağışı dün gece saatlerinde artarak şehri daha da beyaza bürüdü.

A+A-

Kars'ta günlerdir aralıklarla devam eden kar yağışı dün gece saatlerinde artarak şehri daha da beyaza bürüdü.

Gece de etkisini artıran kar yağışının ardından bu sabah saatlerinden itibaren hummalı bir çalışma başlatıldı. İş makineleri caddelerde kar temizleme çalışması yaparken, çocuklar ise işkenceye dönen karı eğlenceye çevirdiler.

Kars Belediyesi ekipleri kent merkezinde, karayolları ekipleri çevre illere bağlantı sağlanan yollarda, İl Özel İdaresi ekipleri de köy yollarında kar temizleme çalışması başlattı. Kent merkezinin her yanı kar birikintileriyle doldu. Cadde ve sokaklarda araçlar hareket edemez hale geldi. Bunun üzerine greyder, kamyon ve kepçelerle temizlik başlatıldı. Caddelerde park halindeki araçlar kaldırıldıktan sonra karlar cadde ortasına alındı. Karşıdan karşıya geçenlerin güçlük çektiği caddelerde toplanan kar yığınları kamyonlarla Kars Çayı’na taşındı.

104 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Bu sabah itibariyle kapalı köy yolu sayısı 104’e ulaştı. İl Özel İdaresi ekipleri sabah erken saatte köy yollarında çalışma başlattı. Merkezde 5 ekip çalışma yaparken, ilçelere bağlı köy yollarında da greyder, kepçe, bıçaklı kamyon, kanal kazıcılar görevlendirildi. Yüksek yerlerde esintiler olduğundan bu tür tehlike arz eden Selim ve Sarıkamış’a bağlı kapalı köy yollarında da rotatifler ayrıca görevlendirildi. Bugün akyam saatlerine kadar kapalı köy yolu sayısının 30’a düşmesi bekleniyor.

Kars'ta hava sıcaklığının gündüz sıfırın altında 4 derece, gece ise sıfırın altında 20 derece olması bekleniyor. Yetkililer don tehlikesine karşı dikkatli olunmasını, kar lastiksiz ve zincirsiz yola çıkılmamasını talep etti.

İstanbul-Kars uçak seferleri iptal

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul -Kars uçak seferleri olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

Edinilen bilgilere göre, THY'nin İstanbul’dan Kars'a gerçekleştireceği uçak seferleri, kar yağışı ve elverişsiz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.