1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Van'da Şampiyon Develer Yetiştiriyorlar
Karsta Kaçakçılar Bir Polisi ŞEHİT ETTİ

Kars'ta Kaçakçılar Bir Polisi ŞEHİT ETTİ

Kars'ta sigara kaçakçıları ile polis arasında çıtan çatışmada bir polis memuru şehit oldu.

A+A-

Kars’ta sigara kaçakçıları ile polis arasında çıtan çatışmada bir polis memuru şehit oldu.

Olay sabah 04.30 sıralarında meydana geldi. Kars Emniyet Müdürlüğü’nce gümrük kaçağı sigara ile mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda, Iğdır’dan Kars’a bir minibüs içerisinde gümrük kaçağı sigara geleceği tespit edildi. Saat:04.30 sıralarında, bahse konu araç Subatan yolu Ani Kavşağında görüldü. Aracı takibe alan görevlilerin ‘dur’ ihtarına rağmen araç durmayarak Selim yolu istikametine doğru kaçmaya devam etti. Takip ve kovalamaca neticesi Mesut Yılmaz Parkı girişinde beton dubalara çarparak duran araç içerisinde bulunan 2 şüpheli ile ekipler arasında yaşanan çatışmada; bir polis memuru göğsüne aldığı kurşun neticesi şehit oldu.

Minibüste yapılan aramada; 12 bin 500 adet (bin 250 karton) gümrük kaçağı sigara bulanarak sigaralara el kondu. Gözaltına alınan 2 şüpheli ile ilgili tahkikata başlandı.

Kahramanmaraşlı şehit Polis Salman Polat (30), evli ve 3 yaşında bir erkek çocuğu var. Şehit polisin cenazesi otopsi için Erzurum Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Akşam saatlerinde Kars’a getirilecek olan şehit polis için Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlenecek ve törenin ardından toprağa verilmesi için Memleketi Kahramanmaraş’a gönderilecek.

Haberin Devamı

Şehit Polis Salman Polat için cenaze töreni düzenlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen törene Vali Vekili Karahan Daştan, Belediye Başkan Vekili Fatma Sinar, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Jandarma Komutanı Albay Osman Uçar, emniyet mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Emniyet Müdürü Çakmak, törende yaptığı konuşmada, Kars polisinin gece gündüz 24 saat çalıştığını ifade etti.

Polisin fedakarca, karşılık beklemeden çalıştığını belirten Çakmak, "Herkesin uyuduğu zaman, sizler evinizde rahat edin. Çocuklarınızla eşlerinizle akrabalarınızla huzurlu bir ortam olması için, gece gündüz fedakarca, ailelerinden, çocuklarından zamanı çalarak ve karşılık beklemeden arkadaşlarımız cansiparane çalışıyorlar. Bunlardan biri de Salman'dı. Salman yiğit birisiydi. Bir sene önce gelmişti. Amirleriyle konuştuğunuz zaman Salman her göreve en önde giden bir çocuk. Hemen atılıyor ve orada şahadet mertebesine erişiyor" diye konuştu.

Törenin ardından şehidin cenazesi memleketi Kahramanmaraş'a gönderildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.