1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. 'Bölge İlleri'nde Sağanak Yağış Bekleniliyor
Kars’ta ‘İşçi Maaşları’na Haciz

Kars’ta ‘İşçi Maaşları’na Haciz

HDP’li Kars Belediyesi’nde önceki dönem iş yapan firma ve kişiler, işçilerin bu ayki maaşlarına haciz koydurdu.

A+A-

HDP’li Kars Belediyesi’nde önceki dönem iş yapan firma ve kişiler, belediyenin hesabında bulunan işçilerin bu ayki maaşlarına haciz koydurdu.

Halkların Demokrasi Partisi’nin (HDP) MHP’den 338 milyon 380 bin TL borçla devraldığı Kars Belediyesi’nin şu ana kadar tüm taşınmaz, hesaplar ve araçlarına haciz konuldu. Belediyede haczedilecek bir şey kalmayınca bu kez de belediyenin banka hesabında bulunan işçilerin bu ayki maaşlarına haciz konuldu.

İŞÇİLER MAAŞ ALAMAYACAK

Kars Belediyesi’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yönetimimiz, göreve geldiği Nisan ayından itibaren, çalışanlarımızın önceki dönemden ödenmeyen 3 aylık birikmiş maaşlarını yaşanan tüm maddi zorluklara rağmen ödemesini gerçekleştirerek, emekçi mağduriyetini giderip var olan farkı kapatmıştır. Fakat daha önceki dönemde belediyeye usulsüz biçimde iş yapmış ve resmi olarak yerine getirmesi gereken teslimi gerçekleştirmediği tarafımızda kanıtlanan Gökhan Yılmaz ve Azerhan Mutluer isimli kişilerin çalışanlarımızın bu ayki maaş hesaplarına banka üzerinden haciz koydurmaları sebebiyle ilgili maaş ödemesi yapılamayacaktır. Kamuoyuna duyurulur.”

Haberin uzantısı

Bankanın "Bloke" Koyduğu İddia Edildi

Kars Belediyesi’ne önceki dönem iş yapan firma ve kişilerin haciz işlemleri devam ederken; habere konu haciz işlemini gerçekleştirdiği belirtilen "Gökhan Yılmaz" firması haczin kendileri tarafından yapılmadığı ve bankanın bloke koyduğunu iddia etti.

PolitiKARS.com'a iletilen belgedeki yazışmanın gizli olduğu ancak iddia sahibi tarafından nasıl ele geçirildiği şüphesini dile getiren Kars Belediyesi yetkilileri ise bankaca bloke işleminin rutin olduğu, hacze konu işlemin karşılığı olan miktarların iddia sahibi firma tarafından hesaplarına havale edilmesini istemelerinin karşılığında, öncelikli alacaklı oldukları gerekçesiyle alınmış bir tedbir olduğunun altını çizdiler.

Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen sosyal medya hesabından; “Banka her ay 209.000 TL kredi taksidini zaten düzenli olarak kesiyor. .Hesaplara bloke iki firmanın girişimleri ile konulmuştur. Firma sahipleri iddiasında samimi ise blokeyi kaldırır ve işçi maaşlarının ödeme durumunu herkes görür.” dedi.

Kars Belediyesi’nin hesaplarına haciz koyan Gökhan Yılmaz: "Görüldüğü üzere hesaplar benim haczimden dolayı değil, bankaya olan kredi borçlarından kaynaklanmaktadır.  İşçi maaşlarının ödenmemesinin bizimle alakası yoktur." iddiasını sosyal medya üzerinden belirtmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum