1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Vali Doğan'ın 'Zoru Başaranlar' Söyleşisi
Kars'ta 'Hazır Beton'a yüzde 80 Zam

Kars'ta 'Hazır Beton'a yüzde 80 Zam

Kars’ta inşaat sezonu açılırken “hazır beton” fiyatlarına yüzde 80 civarında zam yapıldı. Betonun metreküp başına fiyat 240 TL seviyesine ulaştı.

A+A-

Kars’ta inşaat sezonu açılırken “hazır beton” fiyatlarına yüzde 80 civarında zam yapıldı. Betonun metreküp başına fiyat 240 TL seviyesine ulaştı.

Çimento fiyatı ise bu dönemde yüzde 40 zamlandı. Yerel seçim sonrası hareketlenme bekleyen inşaat sektörü, demir fiyatlarındaki rekor artışların ardından şimdi de hazır betonda fahiş zamla kâbus yaşıyor.

PolitiKARS’ın özel haberine göre,  İnşaat sezonu öncesi müteahhitlere kötü haber geldi.  Maliyetlerin artmasını gerekçe gösteren hazır beton üreticileri beton fiyatlarını yüzde 80 arttırdı...

Kars’ta inşaat maliyetlerinin en önemli girdisi kabul edilen demirin fiyatının astronomik artışının ardından beton fiyatlarına zam yapıldı. 

2018 inşaat sezonu başında metreküp fiyatı 130 TL civarında olan hazır beton, 100 TL zamlanarak 240 TL ortalama bir fiyatla pazarlanıyor.

Kars'ta üretim yapan hazır betoncular, "...zam yapılmasına neden olarak çimento başta olmak üzere girdi fiyatlarının sebep olduğunu ve üretimin azalması neden gösteriyor." 

Betonda belli bir tekelleşmenin olduğunu belirten tüketiciler ise, "fiyatların artabileceğinin de belirtildiği piyasa koşullarında sektörün yaşadığı krizinin derinleşeceğini” ifade etti.

Tüketiciler benzer nitelikte hazır betonun Ankara'da maliyetinin daha çok olduğunu ancak 190 TL/metreküp fiyatla satıldığını da belirtti.

Denetimin olmadığı bu piyasada özellikle; Valilik, belediye ve ilgili kurumların bu keyfiyete dur demeleri gerektiği de belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler