Kars'ta Hayvan Satışı Dolandırıcılığı... 'Sahte Tüccarlar' Yakalandı

Kars'ta Hayvan Satışı Dolandırıcılığı... 'Sahte Tüccarlar' Yakalandı

Kars Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müğdürlüğü ekipleri, büyükbaş hayvan satışı yapma bahanesiyle dolandırıcılık yaparak haksız kazanç sağladıkları iddia edilen kişileri suçüstü yakaladı.

A+A-

Kars'ta büyükbaş hayvan dolandırıcılığı yapan 3 şüpheli, kuyumcudan altın alırken suçüstü yakalandı.

Kars Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, büyükbaş hayvan satışı yapma bahanesiyle dolandırıcılık yaparak haksız kazanç sağladıkları iddia edilen kişileri suçüstü yakaladı.

Sosyal medya adresleri üzerinden, büyükbaş hayvan satışı satmak bahanesiyle ilanlar yayımladıkları belirlenen şüphelilerin satış ilanını gören M.B, Ş.Urfa’dan Kars’a geldi.

KENDİLERİNE AİT OLMAYAN HAYVANLARI SATIŞA SUNDULAR

PolitiKARS'ın derlediği bilgilere göre; Zanlıların ilanını görüp hayvan satın almak için kente gelenleri özenle karşılayıp konaklama yeri ayarladıkları ve kendilerine ait olmayan besi çiftliklerine götürerek buradaki hayvanları gösterdikleri anlaşıldı.

Kars’ta bir kafede buluşarak 5 milyon liraya anlaştıkları hayvan bedelinin 500 bin lirasını kendilerine banka üzerinden havale ya da EFT yapılmasını sağlayan sahte satıcılar, alıcı M.B’nin şüpheliler tarafından oyalayarak ortadan kaybolmaları üzerine durumu polise bildirdi.

Kars Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerince yapılan çalışmada, önceden haklarında çok sayıda dolandırıcılık suç kaydı bulunan ve işlem yapılan E.Ç, İ.C. ile M.K. olduğunu tespit edilen zanlılar bir kuyumcuda suçüstü yakalandı.

ALTIN ALIRKEN YAKALANDILAR!

Hesaplarına geçen 500 bin lira ile bir kuyumcudan altın almak üzereyken suçüstü yakalanan ve üst aramalarında ise dolandırıcılıktan elde edildiği değerlendirilen 40 bin lira ve 1500 dolar ele geçirilen 3 zanlının emniyetteki işlemlerinin sürdüğü kaydedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.