
Kars’ta Koordinasyon Zirvesi.. Afetlerden Bağımlılığa Kapsamlı Değerlendirme!
Kars’ta aynı gün içinde düzenlenen bir dizi toplantıda afet hazırlıkları, bağımlılıkla mücadele, kent estetiği ve sığınak altyapısı ele alındı.
Kars’ta aynı gün içinde düzenlenen bir dizi toplantıda afet hazırlıkları, bağımlılıkla mücadele, kent estetiği ve sığınak altyapısı ele alındı.
Kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi ve sahadaki etkinliğin artırılması öncelikli başlıklar arasında yer aldı.
AFETLERE KARŞI HAZIRLIK GÜÇLENDİRİLİYOR
Kars’ta İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, afet ve acil durumlara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamlı biçimde ele alınırken, kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonun güçlendirilmesi öncelikli hedef olarak öne çıktı.
AFAD koordinasyon merkezinde düzenlenen toplantıya kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Kars İl Afet Müdahale Planı çerçevesinde yürütülen çalışmalar gözden geçirilirken, yerel düzeyde görev alan ekiplerin operasyon planları ayrıntılı şekilde değerlendirildi. Afet anında hızlı ve etkin müdahale için mevcut planların güncelliği ve uygulanabilirliği üzerinde duruldu.
İl Risk Azaltma Planı kapsamında belirlenen eylemler de toplantının önemli gündem başlıkları arasında yer aldı. Risklerin azaltılmasına yönelik çalışmaların mevcut durumu ele alınırken, önümüzdeki süreçte hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında bilgi paylaşımı yapıldı.
Toplantıda ayrıca, il genelinde gerçekleştirilen ve planlanan tatbikatlar değerlendirildi. Bu tatbikatların afetlere hazırlık kapasitesini artırdığı ve kurumlar arası koordinasyonu güçlendirdiği vurgulandı. Sivil toplum kuruluşlarının sürece daha etkin katılımını sağlamak amacıyla yürütülen akreditasyon çalışmaları da gündeme geldi.


2025 yılı faaliyetleri ile 2026 yılı planlamaları karşılaştırmalı olarak değerlendirilerek eksikliklerin giderilmesi ve koordinasyonun daha da güçlendirilmesi yönünde görüş alışverişinde bulunuldu.
BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE KARARLILIK MESAJI
Kars Valisi Ziya Polat başkanlığında düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda, bağımlılıkla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar kapsamlı şekilde ele alındı.
Uyuşturucu ile Mücadele İl Eylem Planı, Davranışsal Bağımlılıkla Mücadele İl Eylem Planı ve Tütün Bağımlılığı ile Mücadele İl Eylem Planı doğrultusunda 2026 yılının ilk üç ayında gerçekleştirilen faaliyetler değerlendirildi. Önümüzdeki döneme ilişkin hedefler ve stratejiler üzerinde durulurken, kurumlar arası iş birliğinin artırılması gerektiği vurgulandı.
Toplantıda, bağımlılıkla mücadelede kalıcı sonuçlar elde edilebilmesi için kamu kurumları, yerel yönetimler ve ilgili paydaşlar arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesinin kritik olduğu ifade edildi. Sahadaki etkinliğin artırılması, farkındalık çalışmalarının yaygınlaştırılması ve risk gruplarına yönelik önleyici hizmetlerin güçlendirilmesi öncelikli konular arasında yer aldı.


Vali Ziya Polat, özellikle çocukların ve gençlerin her türlü bağımlılıktan korunmasının en önemli hedef olduğunu belirterek, mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti. Mücadelenin yalnızca güvenlik boyutuyla sınırlı kalmayacağı; eğitim, sağlık ve sosyal hizmetler başta olmak üzere çok yönlü bir yaklaşımla devam edeceği bildirildi.
KÖPRÜ VE ESTETİK TARTIŞMASI
Kars’ın en yoğun ve turistik noktalarından biri olan Kaleiçi bölgesinde yer alan beton köprü, kent estetiği tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı. Gün içinde yoğun şekilde kullanılan köprü, mimari açıdan yetersiz bulunarak eleştirilerin odağına yerleşti.
Toplantıda değerlendirmelerde bulunan Vali Ziya Polat, köprünün mevcut haliyle şehrin tarihi dokusuyla uyumlu olmadığını belirtti. Bölgedeki tarihi yapılarla karşılaştırma yapan Polat, mevcut köprünün estetik açıdan yeniden ele alınması gerektiğini ifade etti.
Köprünün tamamen kaldırılması ya da estetik açıdan yeniden düzenlenmesi gerektiğini dile getiren Polat, özellikle korkuluk sisteminin bölgedeki mimari yapıya uygun hale getirilmesi gerektiğini söyledi. Alternatif olarak, bölgedeki diğer köprülerin örnek alınabileceği ifade edildi.
DSİ Bölge Müdürü Serdar Kotan ise köprünün 2021 yılında ihale süreci başlatılan bir proje olduğunu belirterek, çeşitli nedenlerle revizyona gidildiğini ve koruma kurulundan onay alınamaması nedeniyle sürecin tasfiye aşamasına geldiğini açıkladı.




Bu tartışma, kent estetiği ve kamu projelerinde mimari uyumun önemini bir kez daha gündeme taşırken, Bedesten Bölgesi’nde nasıl bir düzenleme yapılacağı merak konusu oldu.
SIĞINAKLAR YENİDEN DEĞERLENDİRİLİYOR
Kars’ta Sığınaklar Koordinasyon Toplantısı’nda il genelindeki sığınakların mevcut durumu kapsamlı şekilde ele alındı. Toplantıda, eksiklikler ve ihtiyaçlar belirlenirken, yeni yol haritası oluşturuldu.
Kars Valiliği Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya belediyeler ile ilgili kamu kurumlarının yöneticileri katıldı. Sığınak Yönetmeliği kapsamında genel ve özel sığınakların kapasitesi, teknik yeterliliği ve kullanım uygunluğu değerlendirildi.
Yurttaşların afet ve acil durumlarda güvenliğinin sağlanması amacıyla kullanılabilecek alanların belirlenmesi öncelikli gündem maddeleri arasında yer aldı. Kamu binaları ve diğer yapıların sığınak olarak kullanılmasına yönelik çalışmalar gözden geçirildi.
Toplantıda ayrıca fiziki iyileştirmeler, denetim süreçleri ve kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesine yönelik planlamalar ele alındı. Mevcut sığınakların daha etkin ve hızlı kullanılabilir hale getirilmesi için atılacak adımlar değerlendirildi.
Vali Ziya Polat, yurttaşların can güvenliğinin her koşulda öncelik olduğunu vurgulayarak, sığınakların işlevsel hale getirilmesinin hayati önem taşıdığını ifade etti.


Kars’ta gerçekleştirilen toplantılar, kentin hem afetlere hazırlık kapasitesini hem de sosyal sorunlara karşı yürüttüğü mücadeleyi güçlendirmeye yönelik kapsamlı bir yol haritası ortaya koyduğu beliritldi.
Kurumlar arası koordinasyonun artırılması, önleyici çalışmaların yaygınlaştırılması ve şehir estetiğinin korunması, önümüzdeki dönemin temel başlıkları olarak öne çıktı.





HABERE YORUM KAT